Как да си приготвим: Талиатели с патешко филе и сос от горски плодове

x

 


Изглежда, че патешкото месо и плодовите сосове са създадени едни за други, разказват ни от сп. „Меню”. Сладостта е общата им черта, а свежестта на плодовете укротява апетитното усещане за мазнина от филето. Талиателите пък са необходимата съставка, с която това ястие се превръща в бърз, но вкусен и солиден обяд.

Необходими продукти:

2 патешки филета с кожа

400 г замразени или пресни горски плодове

100 мл червено вино

1 ч.л. нишесте

500 г талиатели

сол

пипер

кафява захар

зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете кожата и мазнината на филетата на ромбове, без да наранявате месото. Поръсете с морска сол и обтрийте с шарен пипер и зехтин. Сложете в тиган на умерен огън за 4 минути от страната на кожата и за 2 минути от другата страна. Преместете в тавичка и запечете за 8 минути във фурна, загрята на 210˚ С. Оставете за 10 минути, покрити с алуминиево фолио.

Излейте отделената мазнина от тигана и добавете виното. Загрейте при непрекъснато разбъркване, за да оберете всички залепнали парченца по дъното. Когато виното изври наполовина, сложете плодовете и разбъркайте на силен огън за 3-4 минути. Добавете нишестето, разтворено в лъжица студена вода. Подправете със сол, пипер и кафява захар на вкус. По желание пасирайте соса или оставете с цели плодове.

Сварете талиателите според указанията на опаковката. Прецедете и сервирайте с парченца тънко нарязано филе и плодов сос.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Крем супа от броколи

Как си приготвим: шоколад с малини и коняк

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла рокля в студен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени