Как да си приготвим: Крем супа от броколи

x

 


Фина, гореща и зелена, крем супата от броколи е добрият отговор към хладните и мрачни есенни дни. Как да си я приготвим, научаваме от сп. „Меню”.

Необходими продукти:

1 средно голяма глава броколи, нарязана на розички

50 мл вермут

1 глава лук, нарязана на полумесеци

2 с.л. масло

2 с.л. брашно

2 ч.ч. горещо прясно мляко

черен пипер на вкус

4 филийки франзела

1 с.л. зехтин

1 скилидка чесън

4 резена козе сирене

Начин на приготвяне:

Сложете да заврят 2 ч.ч. вода с вермута и 1 ч.л. сол. Добавете броколите и лука. След 5 минути премахнете зеленчуците от огъня. Запазете няколко цветчета от броколите за гарниране, а останалите пасирайте с бульона.

Разтопете маслото и в него запържете за минута брашното. Налейте горещо мляко и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Смесете пюрето от броколи с млечната смес.

Филийките франзела намажете със зехтин и запечете, докато порозовеят. Докато са горещи, натрийте с разрязаната скилидка чесън.

Поднесете супата гореща, гарнирайте с препечено чесново хлебче и резен козе сирене.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Лаврак със сос от миди във френски стил

Как да си приготвим: Пиле с доматчета, маслини и каперси

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени