Този десерт можем да оприличим на нещо като домашно гурме за неделя пълна с уют и аромат на ягоди. Приготвя съвсем лесно, с малко продукти и за кратко време – около половин час. Всъщност, ягодите и шоколада са истинско класическо гурме съчетаниe, така че изобщо не преувеличаваме с това определение. Тази рецепта е авторска – на готвача Андре Токев, а ние я взимаме назаем от нашите приятели в списание Меню.
Какво ви е необходимо?
500 грама ягоди
2 яйца
150 грама захар
100 грама шоколад
Пудра захар за поръсване
Как се приготвя? В три лесни стъпки.
Яйцата се разбиват и се смесват с разтопения шоколад и захарта.
Отделят се две ягоди, а останалите се нарязват, изсипват се в подходяща купа и се заливат с шоколада. Сместа се пече около 20 минути на 200 градуса.
Едната ягода се намачква с пудра захар, а другата се нарязва и се разпределя в средата за повече разкош. Поръсва се с пудра захар и се консумира с усмивка и да речем – чаша шампанско.
Текст и снимки: Fashion Inside/Menumag.bg
Вижте още:
Любимите ни френски десерти и малко “сладки” факти, които не знаете за тях