Как да си приготвим запечени ягоди с шоколад

x


 

Този десерт можем да оприличим на нещо като домашно гурме за неделя пълна с уют и аромат на ягоди. Приготвя съвсем лесно, с малко продукти и за кратко време – около половин час. Всъщност, ягодите и шоколада са истинско класическо гурме съчетаниe, така че изобщо не преувеличаваме с това определение. Тази рецепта е авторска – на готвача Андре Токев, а ние я взимаме назаем от нашите приятели в списание Меню.

Какво ви е необходимо?

500 грама ягоди

2 яйца

150 грама захар

100 грама шоколад

Пудра захар за поръсване

Как се приготвя? В три лесни стъпки.

Яйцата се разбиват и се смесват с разтопения шоколад и захарта.

Отделят се две ягоди, а останалите се нарязват, изсипват се в подходяща купа и се заливат с шоколада. Сместа се пече около 20 минути на 200 градуса.

Едната ягода се намачква с пудра захар, а другата се нарязва и се разпределя в средата за повече разкош. Поръсва се с пудра захар и се консумира с усмивка и да речем – чаша шампанско.

Текст и снимки: Fashion Inside/Menumag.bg

Вижте още:

Любимите ни френски десерти и малко “сладки” факти, които не знаете за тях

Как да си приготвим: Бързо шоколадово суфле

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дяволът е в детайлите.

Ако сте пропуснали
Най-четени