Салата от червено цвекло и сирене с чесново-портокалов сос

x


Червеното цвекло е един от кулинарните дарове на студените месеци, които незаслужено остават в сянка. Освен че е вкусно и полезно, то чудесно се съчетава с други продукти, пример за което е тази интересна и ефектна салата, която научихме от сп. „Меню”.

Необходимите продукти са следните: 2 средни глави червено цвекло, 1 с.л. сол, 2 с.л. оцет, 1 с.л. захар, 300 г овче сирене, 1 с.л. зехтин, 1 ч.л. риган и ½ портокал. За заливката са нужни 4 с.л. зехтин, 2 с.л. сок от портокал, 1 с.л. сок от лимон, 1 скилидка чесън и 2 с.л. магданоз. Накрая можете да гарнирате с 1 с.л. кедрови ядки или препечен белен слънчоглед.

Как да приготвите? Обеленото цвекло се вари във водата със солта за около 30 мин. Добавят се оцетът и захарта и се вари още 10 мин. Нарязва се на съвсем тънки кръгчета. След това нарязвате сиренето на парчета с дебелина 5 мм и поръсвате с малко зехтин и риган.

Заливката се приготвя, пасирайки всички продукти заедно. Салатата се поднася, като се редуват парчета сирене, червено цвекло и филета от портокал, полети със зеления сос и поръсени с ядки.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню

Вижте още:

Как да си приготвим: Дзен мохито

Печени ябълки с винен сос

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла рокля в студен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени