Печени ябълки с винен сос

x


Празниците приключиха и дадоха старт на здравословното хранене, което да ни помогне да се отървем от няколкото излишни килограма, с които се сдобиха част от нас през изминалите почивни дни. Въпреки това, заедно с нашите приятели от сп. „Меню”,  решихме да си приготвим нещо сладко, което обаче няма да ни даде бонус калории, заедно с изкушаващия вкус.

За да си приготвим десерта се нуждаем от 2 червени ябълки, 2 круши, 1 дюля, 1 пакет розов локум, 4 с.л. стафиди, 1 с.л. настъргана кора от портокал, 1 с.л. фъстъчено масло, 6 с.л. кафява захар, 2 с.л. мед, 100 мл червено вино и 2 с.л. портокалов сок.

Начинът на приготвяне е следният: нарязваме плодовете и ги подреждаме в топлоустойчиви купички. Поръсваме с локума и стафидите. Слагаме захарта и медът да се карамелизират леко, като добавяме виното и портокаловия сок. Сиропът се оставя да се редуцира и сгъсти, а след това се разпределя в купичките.

Плодовете се покриват с фолио и се пекат на 200°С около 15 мин. След това се запичат още 5 мин. без фолио, за да се зачервят.

Текст: Станислава Добрева

Снимка: сп. „Меню”


The holidays have ended and have given a start to a healthy diet that will help us get rid of a few extra pounds that some of us have gained over the weekend. Along with our friends from magazine „Menu“, we decided to prepare something sweet, but doesn’t give us the bonus calories with its tempting flavor.

In order to prepare this dessert you need 2 red apples, 2 pears, 1 quince, 1 package of pink marshmallows, 4 tablespoons raisins, 1 tablespoon grated orange peel, 1 tablespoon peanut butter, 6 tablespoons brown sugar, 2 tablespoons honey, 100ml red wine, 2 tablespoons orange juice.

The method of preparation: chop the fruit and arrange them in heat-resistant bowls. Sprinkle with marshmallow and raisins. Put the sugar and honey so they caramelize slightly, add the wine and orange juice. The syrup is thickened and reduced, and after that partitioned into bowls.

The fruits are covered in foil and baked at 200°C for approximately 15 minutes. Then bake them for another 5 minutes without the foil until they turn red.

Written by Stanislava Dobreva

Picture: „Menu“ magazine

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нова седмица на хоризонта. Нека си пожелаем успех!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ