През есен/зима 2019 ще носим света на раменете си

x

Paris Fashion Week 2019 завърши, но видяното в последната модна седмица не спира да ни вдъхновява. Днес избрахме да ви представим есенно-зимните колекции на още трима дизайнери – Louis Vuitton, Givenchy и Giambattista Valli. Поводът да съберем трите бранда в обща статия е, че чрез новите си колекции те ни показаха една отдавна позната истина – на нас, дамите е отредено да носим света, върху раменете си. И в буквален, и в преносен смисъл!


Givenchy ни отведе на зимна разходка в Рая

Дали в райската градина има сезони? Положителен отговор на този въпрос ни дава новата колекция есен/зима 2019 на Givenchy.



Талантливият дизайнер на къщата, който пое рула след смъртта на Hubert de Givenchy е Clare Waight Keller. Това е същата онази жена, която облече Меган Маркъл за един от най-вълнуващите дни в живота й – нейната сватба, а към настоящия момент продължава да е един от главните „виновници” за изключително стилните визии на херцогинята на Съсекс.



За последната си колекция Clare Waight Keller  се е вдъхновила от концепцията за Едемската градина, в която лятото отстъпва място на студеното време и зимата. Сива хлад се е спуснала и отнела блясъка от зелените листа в градината, докато дърветата се покриват със сребърен скреж.

Трябва да признаем, че първите жители на райската градина – Адам и Ева не са сред най-известните вдъхновения за дизайнерите, вероятно защото просто не са носили дрехи. Въпреки това обаче дизайнерът на Givenchy решава да посвети на двойката грешници цяла една колекция. И по-специално в частност на Ева.

Озаглавената „Зима в Едем” колекция, отразява чувството за чистота и модерност, които Ева би приела, ако беше съвременна жена в сегашния ни свят.



Новите предложения на Waight Keller обединяват два различни стила, постигайки изключително хомогенен контраст, съчетаващ романтични нотки с остри и изразени форми. До голяма степен и ни представят двете страни, които градината има: тъмна и светла.

Една от най-ярките препратки, към познатата библейска история е принтът със змия, който е широко застъпен в различни облекла от новата колекция. Именно той силно напомня за  змията, подтикнала Ева да посегне към забранения плод.



Обемните рамене, повдигнати с допълнителни подплънки, които открихме при Saint Laurent и Balenciaga, се бяха превърнали в ключов момент и в тази колекция. С тези модели Givenchy показа на дамите, че с подобна дреха могат да отидат от заседателната зала направо на изискан прием, без да се налага да се поддават на изкушението – да се преоблекат.



Въпреки че модната къща започна да представя мъжкото си облекло отделно от дамските колекции, не липсват момичета облечени в строги костюми и двуредни сака, които обаче изглеждаха изключително стилно.



Видяхме и много модели  ефирните флорални рокли, които създават усещане за въздушност. Роклите, вдъхновени от дизайна на японски вази, внасят много деликатност, романтизъм, както и така нужната за създаване на баланс – цветна палитра. Именно роклите сякаш са липсващото парченце от пъзела на цялата колекция, в която има карирани сака, палта от туид, стегнати с колани талии, мини чантички, елегантни костюми и всичко друго, но не и усещане за зима. Пък било то и в Рая.



Есенно-зимната колекция  е вдъхновена от Райската градина, но зимната разходка на която марката ни отведе всъщност завършва някъде на изток от Едем, където много Еви с увереност и много женска енергия ще носят Givenchy през студените месеци.








Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Удобен шик избираме днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени