4 горещи въпроса за пилинга

x

frau-gesicht-beauty-mythen


Красотата е въпрос не само на добри гени, но и на правилна грижа. Когато става дума за грижа за кожата на лицето, то основна част от нея е пилингът. Какво представлява той? Всяка манипулация, при която повърхностния слой на кожата се освобождава от мъртви клетки, нечистотии и излишен себум, се нарича пилинг. Без значение дали се извършва в домашни или професионални условия (от дерматолог или козметик), това е една от най-предпочитаните процедури от жените.

Защо пилингът е толкова важен, каква е разликата между химическия и механичен пилинг и колко често трябва да се извършва той? Отговаряме на четирите най-горещи въпроса.

Защо пилингът е важна част от козметичните ни навици?

Основното почистване е ключът към по-чиста и блестяща кожа. Затова пилингът трябва да се превърне във важна част от ритуалите ви за грижа за кожата. Козметичните продукти за лице могат да действат най-пълноценно тогава, когато кожата е освободена от мъртвите клетки, мръсотията и излишния себум.

Друго предимство на пилинга е, че чрез микроскопичното „заглаждане“ на кожата, дневната светлина рефлектира много по-добре и тенът започва да изглежда по-свеж и блестящ.

За всички видове пилинг важи едно правило: ако съдържанието на киселини или концентрацията на ензими в продуктите за пилинг са високи, по-добре е процедурата да се проведе от специалнист в частна практика. Продуктите с ниска дозировка могат да се използват и в домашни условия.


chemical-peeling


Колко често трябва да се извършва?

Честотата на пилинга винаги зависи от метода, който сте избрали. Химическият пилинг за самостоятелно прилагане в повечето случаи може да се извършва до два пъти седмично. При чувствителна кожа, раздразнения или други проблеми с кожата по-добре се откажете от пилинга и почистете лицето си по друг, по-щадящ начин.

Химическият и ензимният пилинг, както и лазерните манипулации и микродермабразиото действат върху по-дълбоките слоеве на кожата и обикновено изискват няколко седмици подготовка, а след това още няколко за пълно възстановяване. За повече подробности непременно се консултирайте предварително с дерматолог.


dogal-peeling-tarifleri


Какви видове пилинг съществуват?

Механичен – Характеризира се с това, че върху кожата се прилага препарат, в който има абразивни частици. С помощта на тези фини частици кожата се почиства.

Лазерен – Класическият лазерен пилинг представлява високоефективна медицинска терапевтична методика, при която контролирано и прецизно се изпарява водата от повърхностните слоеве на кожата, което води до тяхното унищожаване. При последващото си възстановяване кожата се обновява, което води до стягането, повдигането и заглаждането й.

Вакуум – Има изсмукващ ефект, който стимулира регенеративните процеси на кожата, премахва черните точки, мръсотията и фините бръчки.

Химически  – Премахва повърхностните слоеве на кожата с помощта на органични киселини (фенолна, плодова, ретинолова). Манипулацията регенерира нов епидермис с цел физиологична промяна на вида на кожата. Има благотворен ефект при повърхностни бръчки, себорея, акне, разширени пори, плоски брадавици, фотостареене и пигментации.

Ензимен – Почиства кожата на вътреклетъчното ниво с помощта на растителни ензими, които контролират клетъчния метаболизъм.


Face with closed eyes of a sexy beautiful young woman with clean skin on a white background


Какви грижи да полагаме за кожата преди и след пилинг?

Преди да се подложите на пилинг, осигурете си достатъчно време и възможност да останете у дома. Имайте предвид, че повечето пилинг терапии са свързани с появата на зачервявания по кожата. Преди да започнете, почистете внимателно лицето от замърсяванията през деня.

След края на процедурата можете да тонизирате кожата с лосион и да подходите към следващата стъпка от грижата за вашата кожа. Поглезете я с допълнително хидратация с помощта на маска или крем, които ще проникнат още по-лесно в дълбоко почистената кожа.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колко нюанса розово има? Достатъчно, за да бъдем всички щастливи!

Ако сте пропуснали
Най-четени