5 бюти трика с мицеларна вода

x


Малкото чудо, наречено мицеларна вода е най-добрият съюзник на кожата ни в битката за красота. Но знаехте ли, че тази вълшебна течност притежава редица ценни свойства?

Мицелите направиха истинска революция в ритуала ни за красота. Малките молекули , плод на нанотехнологиите, успяват с лекота да почистят нечистотиите от кожата. Как се случва това? Мицелите обгръщат замърсяващите частици и остатъците от грим по кожата и ги изтеглят подобно на магнит. По този начин гримът се почиства основно. Много жени използват мицеларната вода за разгримиране и се кълнат в действието й. Ето защо не е случайно, че през последните години мицеларната вода доби голяма популярност – като почистващ продукт с редица ценни качества. На първо място тя не съдържа алкохол, оцветители, ароматизатори и сапун. Тя е подходяща за всеки тип кожа и може да се използва за третиране и на най-нежните места на лицето като зоната около очите.

За тези 5 бюти трика можете да използвате предимно и основно мицеларна вода…

1. За почистване на палетата с гримове.

Бързайки рано сутрин често пъти зацапваме палетата си с гримове и повърхностите около нея със сенки, фон дьо тен или бронзираща пудра.Остатъците от грим бързо и лесно могат да се почистят с мицеларна вода. Нанесете няколко капки от нея върху памучен тампон и внимателно почистете с повърхностите.

 

2. За коригиране на грешките при гримиране.

Бързо и най-често неволно изкривяваме очната линия, докато я очертаваме с молив или туш, следа от спиралата за мигли остава върху клепача, а трайното червило прави петънце върху бузата. Спокойствие! За това ще се погрижи мицеларната вода. Потопете в нея тупфер за уши и внимателно отстранете излишния грим и коригирайте контура.

 

3. За освежаване на кожата след спорт.

Добре е винаги да имате една бутилка с мицеларна вода в спортния си сак – в перфектния вариант в малък пулверизатор. За бързо освежаване след тренировка  просто напръскайте лицето си с  малко мицеларна вода.

 

4. За почистване на автобронзант от кожата.

Ако веднъж сте използвали автобронзант, то със сигурност знаете колко трудно се почистват оцветените от него длани. Поставете малко количество мицеларна вода върху кожата си и разтъркайте енергично. Така оранжевите оцветявания бързо ще изчезнат.

 

5. За отстраняване на петната от грим.

Ако по време на събличане или обличане сте били малко невнимателни, вероятно по яката на любимата ви блуза са останали петна от грим.С малко мицеларна вода лесно ще почистите петната от дрехите. Поставете няколко капки от водата върху замърсеното място, оставете да подейства (без да търкате, за да не съсипете материята) и отмийте с чешмяна вода.

 

Текст: Нора Атанасова

Снимка: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Есента официално е тук. Да й  се насладим!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ