AirTouch и още 6 водещи тенденции в косите

x

Цветовете никога не са били такова предизвикателство, както в предстоящите топли месеци на годината. Когато са в косите, те притежават съвсем различна сила – да провокират, да впечатляват и да удивляват. Ето кои са основните техники, с които това ще бъде постигнато през пролетта и лятото на 2018-а.

AirTouch

Трендът, който от миналата година продължава да държи лидерското място. Най-търсената, най-сложната и продължителна за създаване процедура. Измислена от руския коафьор Владимир Сарбашев, в момента AirTouch се радва на световно признание. За нея няма възрастови граници, щадяща е за косата, визуално увеличава обема, резултатът е продължителен, когато се съчетаят правилно светлите и тъмните нюанси. AirTouch е естествен с красив рисунък и е изключително подходящ за блондинки. Ефектът му е дълготраен и се нуждае от освежаване на всеки 4-5 месеца. Методът е универсален и подходящ за всякаква структура и дължина на косата.
Tiger Eye

Тази техника получава названието си заради приликата си с полускъпоценните камъни тигрово око, известни с преливането на кафяво-златистите нюанси и силния си блясък. При нея се получава изразителен контраст с два или повече тона. Подходяща е за жени с по-тъмни оттенъци на косата и смугла кожа. Tiger Eye предлага и вариации, в които някои от кичурите могат да са в пастелни, полупрозрачни карамелени нюанси, което придава още по-изразителна наситеност на цялостния цвят.
Балеаж

Балеажът е от онези тенденции, които последните години непрекъснато намират своето място в света и се радват на завидна популярност, като заедно с това постоянно предлагат нови разновидности. Техники, които позволяват да се получат максимално естествени нюанси, придаващи на косата допълнителен обем и ярък вид. В момента е актуално съчетанието на балеаж с класическото преливане на кичури, чието съчетание създава впечатляващ визуален ефект. За предстоящите топли месеци актуални ще са по-топлите тонове: медно, кремаво, пясъчно, карамелено и канелено.
Nude

Техниката е естествено оцветяване, при което няма контрасти, а изсветляването на кичурите е с не повече от един тон разлика. Може да е и в един-единствен тон, ако косата е достатъчно гъста и не се нуждае от визуалното придаване на повече обем. При този тренд цветът трябва да изглежда все едно е този, който сте получили по рождение. Техниката се прилага за много топли, слънчеви нюанси: естествено русо, орех, мед, леко рижо, кестеняво. Може да се използва за тези, на които не подхождат прекалено резките и студени оттенъци.
Color Relief

Още една от актуалните техники за придаване на сложен цвят, които се радват на всеобща любов. Тя изисква потъмняване на корените и повече светли тонове по дължината на косата. Както и останалите, споменати до момента, придава визуален обем и позволява да се създаде ефект на „вътрешна осветеност“. Подхожда най-вече на жени със смугла кожа.
Ярки цветове

Наситените цветове остават също толкова популярни през предстоящите топли месеци от годината, както са били и през предишните няколко сезона. На мястото на пикселното оцветяване и техниката на дъга сега идва тайното. Естественият цвят се запазва, но някъде скрито навътре – на тила или отстрани зад ушите се разполагат ярки, наситени, пастелни цветове: розово, лилаво, синьо, зелено.
Soften

Омекотяването и добавянето на допълнителен обем, гъстота и блясък също се нарежда сред актуалните тенденции за предстоящите пролет и лято. Техниките Soften или Soft Black представляват редуване на тъмни и изсветлени на слоеве кичури, които позволяват да се създаде релефен контраст.
Текст: Fashion Inside

Снимки: Instagram/Fabmood

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Mood Designer Sweatshirt за Нея

Напишете вашето послание тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Нея

Mood t-shirt за Нея Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Него

Mood t-shirt за Него Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Четвъртък със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени