AirTouch и още 6 водещи тенденции в косите

x

Цветовете никога не са били такова предизвикателство, както в предстоящите топли месеци на годината. Когато са в косите, те притежават съвсем различна сила – да провокират, да впечатляват и да удивляват. Ето кои са основните техники, с които това ще бъде постигнато през пролетта и лятото на 2018-а.

AirTouch

Трендът, който от миналата година продължава да държи лидерското място. Най-търсената, най-сложната и продължителна за създаване процедура. Измислена от руския коафьор Владимир Сарбашев, в момента AirTouch се радва на световно признание. За нея няма възрастови граници, щадяща е за косата, визуално увеличава обема, резултатът е продължителен, когато се съчетаят правилно светлите и тъмните нюанси. AirTouch е естествен с красив рисунък и е изключително подходящ за блондинки. Ефектът му е дълготраен и се нуждае от освежаване на всеки 4-5 месеца. Методът е универсален и подходящ за всякаква структура и дължина на косата.
Tiger Eye

Тази техника получава названието си заради приликата си с полускъпоценните камъни тигрово око, известни с преливането на кафяво-златистите нюанси и силния си блясък. При нея се получава изразителен контраст с два или повече тона. Подходяща е за жени с по-тъмни оттенъци на косата и смугла кожа. Tiger Eye предлага и вариации, в които някои от кичурите могат да са в пастелни, полупрозрачни карамелени нюанси, което придава още по-изразителна наситеност на цялостния цвят.
Балеаж

Балеажът е от онези тенденции, които последните години непрекъснато намират своето място в света и се радват на завидна популярност, като заедно с това постоянно предлагат нови разновидности. Техники, които позволяват да се получат максимално естествени нюанси, придаващи на косата допълнителен обем и ярък вид. В момента е актуално съчетанието на балеаж с класическото преливане на кичури, чието съчетание създава впечатляващ визуален ефект. За предстоящите топли месеци актуални ще са по-топлите тонове: медно, кремаво, пясъчно, карамелено и канелено.
Nude

Техниката е естествено оцветяване, при което няма контрасти, а изсветляването на кичурите е с не повече от един тон разлика. Може да е и в един-единствен тон, ако косата е достатъчно гъста и не се нуждае от визуалното придаване на повече обем. При този тренд цветът трябва да изглежда все едно е този, който сте получили по рождение. Техниката се прилага за много топли, слънчеви нюанси: естествено русо, орех, мед, леко рижо, кестеняво. Може да се използва за тези, на които не подхождат прекалено резките и студени оттенъци.
Color Relief

Още една от актуалните техники за придаване на сложен цвят, които се радват на всеобща любов. Тя изисква потъмняване на корените и повече светли тонове по дължината на косата. Както и останалите, споменати до момента, придава визуален обем и позволява да се създаде ефект на „вътрешна осветеност“. Подхожда най-вече на жени със смугла кожа.
Ярки цветове

Наситените цветове остават също толкова популярни през предстоящите топли месеци от годината, както са били и през предишните няколко сезона. На мястото на пикселното оцветяване и техниката на дъга сега идва тайното. Естественият цвят се запазва, но някъде скрито навътре – на тила или отстрани зад ушите се разполагат ярки, наситени, пастелни цветове: розово, лилаво, синьо, зелено.Текст: Fashion Inside
Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Покажете бунтарския си дух с нестандартен деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ