Червеното червило – правила за носене

x

Знаете ли, че историята на червеното чевило започва около 3000 години пр. Хр. В началото всичко било 100% натурално. Нямало заводи, нямало химикали, но пък вече имало скъпоценни камъни. Първите жени, измислили червилото – древните римлянки, всъщност стривали скъпоценни камъни, с които украсявали устните си. Това, разбира се, било привилегия на жените от висшето общество…

Днес, червеното червило е неизменна част от ежедневието ни, и е символ на женската ни сила и независимост. То има магичната способност да превърне едно унило лице в забележително, и моментално да подобри настроението ни. Но как да го носим? Сигурни сме, че знате как, но няколко съвета плюс любими наши продукти, няма да са никак излишни.Червеното червило само по себе си е много голям акцент и мигновено приковава вниманието върху устните, което означава, че те трябва да са в добра форма. Затова започнете от там. Особено сега, в зимния сезон, има опасност от изпръхване и напукване, а  употребата на ярко червило само ще подчертае дефектите. Много важно устните да бъдат винаги добре хидратирани. Използването на балсам е най-лесният начин, а използването му преди сън е препоръчително, защото вероятността от “изяждане” е по-малка и има време да действа.


SISLEY NUTRITIVE LIP BALM


Червеното червило винаги е актуално. Няма сезон, повод или час от денонощието, в кoито да не е подходящо. В зависимост от нюанса на червилото, съчетаването му с останалата част от грима и облеклото може да се придобие съвсем различна визия: от нежна и естествена до фатална. Всичко това е въпрос на усет, съображение и личен избор.


EISENBERG J.E. Rouge® 


Подбирането на правилния цвят червило според тена на кожата зависи не само от нюанса, но и от яркостта. Има безброй класификации на това какво червило подхожда на тена на кожата. Счита се, че на светла такава подходящ избор е коралово червено, тъмночервено, червено с розови оттенъци. Матовата кожа пък „обича” розови и малинови нюанси на червеното, както и керемидено червено. Тъмната кожа „предпочита” червено с бордо или кафяви тонове. Важен фактор при подбора на правилния цвят е оттенъкът на кожата, т.е. трябва да се избягва контраст между топъл и студен тон (кожа/червило). Относно яркостта на червилото, редно е да се има предвид, че оранжево-червените нюанси изпъкват повече, особено на светла кожа.Когато се използва червено червило, е много важно да се постигне баланс в грима. При акцент върху устните, останалата част от грима трябва да бъде по-обрана. Използването на очна линия е класическа комбинация, с която не може да се сгреши. Подчертаването обаче със сенки за очи е вариант, при които трябва да се внимава. Неутралните цветове подхождат идеално на концепцията. За малко по-фатален външен вид очите могат да бъдат засилени, но в този случай червилото не бива да бъде твърде ярко, устните трябва да имат румен естествен вид. Използването на изкуствени мигли също е хубав трик. Те не само придават завършен вид на грима, но и в случаите на по-семпъл такъв, подчертават, “отварят” и правят очите по-изразителни.


ROUGE DIOR VELVET


Използването на молив за устни е препоръчително, тъй като чевилото, в зависимост от формулата, често се разтича, а и очертаването става по-лесно. Важно правило – цветът на молива трябва да бъде или същия като този на червилото, или тон по-светъл.


SMASHBOX BE LEGENDARY –  TRUE RED


За нанасяне на червилото е по-добре да се използва четка. Така по-лесно се контролира създаването и очертаването на контура, както и количеството продукт. Когато се нанася, е добре винаги да се започва от центъра на устните към външния край. По този начин остава по-малко продукт върху четката и при очертаването на контура има по-малка вероятност от изцапване.


GUERLAIN ROUGE G


За дълготраен ефект на червилото има много трикове и съвети. Полагане на основа от фон дьо тен или коректор + пудра не само може да удължи трайността, но и дава възможност за създаване на желаната форма на устните. Също така основата обезцветява устните, като по този начин се запазва цветът на червилото.Нанасянето и изпълването на устните с молив, също е метод подпомагащ дълготрайността на грима върху устните. Друг такъв е и захапването на салфетка, след нанасянето на слой червило.  По този начин се попиват мазнините и се отнема част от излишното количество продукт.

Сигурни сме, че всяка от вас има любим червен нюанс. Затова, слагайте червилото момичета, и нека светът бъде в краката ни!


Текст: Катя Кръстева

Снимки: Unsplash/ ПР на марките

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добавете розово в сивия ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени