Зима в косите или Как да запазим обема под шапка

x

Отделяш на прическата си около час, а след това слагаш шапка, с която не просто я скриваш, ами и почти я унищожаваш… и после защо не обичаме зимата!

За всички е известно, че през студените месеци излизането навън без шапка не е препоръчително, но пък иначе стилният аксесоар е и сред основните врагове на прическата ни, и особено на обема й. След няколко неуспешни опита да съчетаем двете заедно се появяват въпросите: Трябва ли да забравим за прическите през най-студения сезон?, Как да направим правилен избор между прическа и шапка?, А необходимо ли е?, Всъщност има ли опция когато свалим топлия аксесоар, да бъдем доволни от начина, по който изглежда косата ни? В следващите редове ви даваме отговори на тези въпроси, издавайки няколко тайни как да избегнете (д)ефекта, наречен „зима в косите”…Сешоарът, моят приятел 

Дори и да не сте се привърженици на сушенето със сешоар, през зимата ви препоръчваме да се сприятелите с този уред, защото процесът на качествено изсушаване е много важен момент от крайната визия на косата ви. Не оставяйте влажни участъци и категорично не слагайте шапка, върху недобре изсушена коса. Това не само е предпоставка за настиване, но е и сигурен начин прическата ви да заеме формата на шапката. Нещо, което със сигурност не желаете, но от което ще успеете да се „отървете” чак при следващото измиване. Затова – доверете са на сешоара, поне през най-студените месеци.

Един продукт по-малко

Следващата стъпка, или може би е по-правилно да се каже следващата грешка са т.нар стилизиращи продукти. Да, предполагаме, че много от дамите не могат да си представят живота без лак или пяна за коса, но повечето подобни продукти имат тежка структура, която в комбинация със слагането на шапка, води до прекомерно напрежение върху косата и… деформирана прическа. Разбираемо е, че в много ситуации няма как да изключим напълно стилизиращите продукти по една или друга причина, но ако имате възможност вземете ги със себе си и довършете прическата на място, след като свалите шапката. Ако подобна опция не съществува, то тогава постарайте се да сведете до минимум количеството на използваните продукти.Там, където й е мястото

Познато ли ви е чувството да свалите шапката си, а косата ви да започне да „лети” във всички възможни посоки? Така и предположихме! Статичното електричество е една от причините да загубите прическата си, без значение колко предварителна подготовка сте направили. Решение, разбира се има и то се нарича антистатик – нещо, което не е много популярно, но затова пък е особено значимо. Един чудесен пример за природен антистатик е розовото масло, само капка от него върху гребена е достатъчна, за да забравите за наелектризираната коса през целия ден. Не ви се вярва, че това чудо е възможно? Ами… опитайте!Сплетени идеи

Плитките са винаги актуални, а зимата е чудесно време да разнообразите прическата си с помощта на една или няколко. Може да избирате между класическа плитка, рибена кост, венец, по-обемни, или по-прибрани варианти… вариациите са много, нужни са ви само ластик и малко сръчност. А колкото до това дали плитките се разбират с шапките – в повечето случай да, особено ако първите са достатъчно стегнати, а вторите не прекалено тесни.

Пазител на прически

Още една добра алтернатива за прическа е да си направите кок, с помощта на който да скриете косата под шапката. Тук опциите ви са две – или оставате с небрежен кок и след като свалите шапката, или пък се възползвате само от „транспортната” му функция и после пускате косата свободно, като я разрешвате с пръсти.

Бонус съвет: Кокът е и чудесен начин да запазите вече оформените къдрици, докато стигнете там, където отивате. Възползвайте се!Главните заподозрени

Можем още дълго да говорим за самата коса, но намираме за редно да обърнем внимание и за съучастника, в лицето на зимната шапка. Един от начините да запазите максимално прическата си, въпреки че носите шапка, е като просто се откажете от твърде тесните модели, които прилягат плътно към главата. По-широките варианти със сигурност ще съхранят прическата ви за по-дълго, но гарантирано няма да топлят по-малко. Друга опция е да забравите за шапките изцяло и да изградите приятелски отношения с качулките. Независимо дали върху палта или якета, широките качулки по традиция са си елегантни, а като допълнение и напълно безвредни за прическата ви.

Палтото ви няма качулка? Това не е проблем, стига да имате шал. Него също може да използвате, за да се предпазите от непредсказуемия характер на зимата, като междувременно щадите прическата си. Без значение дали ще изберете само един вариант, или пък ще редувате различни в ежедневието си, не забравяйте за най-важното изискване – всички аксесоари да бъдат от естествени материали. Вълната, кашмирът и памукът заслужават да им се доверите!

Текст: Ани Георгиева

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от кашмир KHAITE

Жилетка от кашмир KHAITE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Копринен панталон от TOM FORD

Копринен панталон от TOM FORD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Свободен панталон от вълна и кашмир от MAX MARA

Свободен панталон от вълна и кашмир от MAX MARA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от NORMA KAMALI

Миди рокля от NORMA KAMALI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Студено е, об(л)ичайте се!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ