Косите на 2023 – по нещо за всеки

x

По нещо за всеки. Поне така твърдят топ коафьорите, а на нас не ни остава нищо друго, освен да им се доверим.

Новата 2023 година идва с любими прически, на които си струва да обърнем внимание. Запомнете, че слоевете ще са в светлините на прожекторите.

Споделяме с вас няколко от подстрижките, които се очертава да бъдат особено актуални през следващите 12 месеца. Готови ли сте за промяна?

Нито дълго, нито късо, или средните дължини на 90-те


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)


Най-лесният начин да актуализирате миди подстрижката е да добавите някои вътрешни слоеве и текстура. Вместо да е с една обща дължина до рамото или ключицата, косата трябва да е по-раздвижена, което ще й позволи да изглежда и по-обемна. Ще видим актуализация на стила от 90-те с ясно изразени тънки слоеве, които се запазват по дължината, за да не загубите цялостния стил. За дължина до рамото е достатъчно едно просто измиване и изсушаване. Косата, по-дълга от рамото, се нуждае от стилизиране – подстригването ще свърши по-голямата част от работата, но е необходимо малко стилизиране, за да извлечете максимума от тази прическа.

„C“ прическата, или прическа тип Рейчъл


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)


„C“ прическата е интерпретация на прическите от 70-те и 90-те години, които виждахме навсякъде през 2022 г. Това е като възраждане на прическата тип Рейчъл, но много по-меко и не толкова тежко рамкиращо на лицето. Представлява по-балансирана и лесна за оформяне прическа, при която косата има по-заоблени форми и деликатни извивки. Допълнителен бонус е, че така косата изглежда по-гъста и по-естествена.

Къс боб


 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAIR (@brianacisneros)


Бобът никога не излиза от мода, казват опитните фризьори, но това, което той променя всеки сезон, е своята дължина. В момента най-добрата дължина е до челюстта, затова го наричат j-ob (или bob с дължина до челюстта). Този боб варира по отношение на текстура и форма, извеждайки на преден план естествената коса на всяка жена. Вариантите са много: много гладък боб с път по средата, текстуриран, къдрав, небрежно разрошен, на вълни и дори с бретон. Дължината до челюстта е това, което обединява различните варианти на j-ob прическата.

Ах, този бретон


 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)


Бретонът тип завеса остава актуален и през 2023 г. Той е лек и ефирен и чудесно допълва повечето дължини на косата, като стои най-добре на дълга и средно дълга коса. За да го направите правилно, този бретон трябва да започва по средата между веждите, но да има повече дължина отстрани. В зависимост от това как ще го подстрижете, може да изглежда и едва доловим, може да се прибира в останалата част на косата, когато е вдигната, или да се подава игриво напред. Не е плътен бретон или ресни, не е и просто рамкиране на лицето. Този бретон придава меко излъчване, сливайки се незабележимо с косата.


Текст: Десислава Найденова

Снимки: Freepic/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени