Най-тренди прическата от модните седмици

x

През месец февруари целият моден свят се събира в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, за да представи и види отблизо новите колекции на модните къщи, които диктуват тенденциите.

Освен място за ревюта световните столици на модата по това време са и street style арена на дръзновението и безкрайното вдъхновение в облеклото, грима и прическите. Всъщност за нас уличният стил и неговите звезди са дори по-пристрастяващи. Истинска паралелна модна вселена, буквално на крачка от подиумите и скъпите първи редове на шоутата, която заслужава вниманието на всеки ценител и любител на модата. Защото тези момичета също диктуват тенденции. Сезон след сезон, година след година.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Daur (@carodaur)


При прическите този сезон абсолютен фаворит и топ тренд са плитките. Манията по всички плетени неща започна с посетителите на Седмицата на модата в Ню Йорк. Освен това можем спокойно да кажем, че се превърна в доминираща тенденция при косите през целия моден месец – както на подиумите, така и извън тях. Особено в Лондон.Забелязахме класически плитки, плитки с висока конска опашка, по-нестандартни текстурирани плитки, плътни и тънки плитки, по една и по две, но и не само. Плитките с дължина до кръста са нещо, след което няма как да не се обърнеш. А street style звезда в Милано демонстрира метални аксесоари с пръстеновидна форма, вплетени в плитки.

Плитките биха могли да се използват и като основа за друга, по-сложна прическа, или тук вече имаме своеобразно надграждане и възможност за развихряне на въображението. Например елегантен или по-небрежен кок от плитки изглежда доста закачливо и интересно. Или по-ситни плитки, вързани заедно в опашка.
Отделна тема са цветните акценти, които могат също да се вплетат в косите – най-често ги виждаме при т.нар. боксьорски плитки. На практика това е цял микротренд, който обаче е обичан и предпочитан от най-смелите и склонни към експерименти фешън и бюти ентусиасти. Наблюдавахме го сред street style звездите в Ню Йорк. Има осезаемо афро излъчване.
Тези момичета привлякоха нашето вниманието из улиците на модните столици и в Интернет. Прическите им показват колко всъщност огромно разнообразие и варианти позволяват плитките. Сега остава да се научим да ги правим сами или да намерим изкусен фризьор, за когото няма невъзможни неща.Текст: Деси Найденова

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Спортно – елегантен  старт на седмицата.

Ако сте пропуснали
Най-четени