Небрежният кок за начинаещи и напреднали

x


Прическата, която ни спасява в дни на неволи за косата ни, независимо дали сме на вълна средна дължина или Рапунцел, е небрежният кок. Няма по-фасулско стилизиране – правим конска опашка, усукваме опашката около ластика, с който сме фиксирали косата, и запазваме формата с фиби или фуркети. И ако някой кичур се е измъкнал, леко стърчи или се подава от кока – нямаме никаква драма, колкото по-небрежно, толкова ни е по-чаровно и удобно.

Носим небрежния кок ниско до тила или обратното – високо, високо над него. Ако сме в настроение, можем да се захванем и с малки предизвикателства в разкрасяването му – плетем плитки или оформяме опашката под формата на панделка.

Имаме десетки възможности да придадем нов прочит на добре изпитаната прическа само с помощта на няколко допълнителни аксесоара. Заиграваме се с шалове и ги увъртаме около самия кок или ги носим вместо диадема. Шарени или моноцветни – най-добре ги редувайте и придайте на лятото още малко живец.

Грамадните и ултрамомичешки панделки, за които вече ви разказахме, също пасват в картинката с финес и намигване. Отново разполагате с пълна свобода на въображението къде да ги поставите в косата.Небрежният кок е универсалният ни жокер какво да правим с косата си, когато нямаме много време, но искаме да изглеждаме ефектно, както и да се справим с прическата си без допълнителна грижа в продължението на деня. Спираме се на него, когато отиваме на тренировка, но пак му гласуваме доверие и за парти, или просто градска разходка.

Когато искаме да му придадем по-елегантна, по-софистицирана нотка, просто приглаждаме косата с повече усилие и придаваме обем на самия кок с малко топиране или впръскване на текстуриращ спрей в основата на опашката. Аксесоарите за коса от кадифе или пък фибите, украсени с проблясващи камъчета завършват програмата ни в стилизирането.

Дадохме официален старт и на фестивалния сезон. Ако искате косата ви да издържи цял ден на слънце, танци и всякакви препятствия – небрежният кок отново е насреща, за да ви остави на спокойствие да превземате всяка песен и движение. Лентите за коса, покрити с цветя и цветни мъниста са в задължителната листа с най-добрите ви фестивални попълнения.

Ако предварително накъдрите косата или поне я изсушите с дифузер, ще придадете на кока съвсем различен обем и визия. Експериментирайте, тествайте и опитвайте каквито техники ви хрумнат. Фантазията няма граници, възможностите за косата ви – също.
Текст: Fashion Inside

Снимки:Bloglovin, Anette Hovland

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Уикендът е тук: наздраве за жената, която обича да бъде жена!

Ако сте пропуснали
Най-четени