Новата мания: какво е хипнобъртинг?

x

Чухме този термин покрай третото раждането на Кейт Мидълтън. След като направихме доста задълбочено проучване се оказва, че тази странна на пръв поглед дума е съвременен метод за по-безболезнено раждане. И макар да ни се струва оксиморон, много звезди вече изпробваха техниката! Това е доказан метод, който води и подготвя жената по време на цялото раждане. Програма, която се грижи както за физическия, така и за психическия аспект от чудото, наречено нов живот. Ключво е осигуряването на пълно спокойствие не само на родилката, но и на мъжа до нея, както и приятна обстановка.

Цялата програма около хипнобъртинга се състои от образователен процес, включващ специално дишане, релаксация, визуализация, медитативни практики, промяна в менюто и тонизиране на тялото. Важен е фокусът върху взаимния респект в семейството, както и добрия менторски екип.

Основният спор около тази техника на раждане идва от факта, че доста родилки избират и по-неконвенционални места за раждане. Ако все пак искате да родите в болница, то хипнобъртинга би бил наистина отличен избор. Може би тук е мястото да споменем, че хипнобъртингът изключва употребата на упойки и лекарства. Все пак, ако болката стане непоносима, могат да бъдат включени по време на самото раждане. Силата на визуализациите и мисълта е толкова голяма, че те наистина не са необходими! Много майки споделят, че са си представяли всяка една контракция като вълна. Друга основна техника е визуализиране на самото бебе и момента на раждането, когато всичко вече е отминало.Истината е, че хипнобъртингът не е съвсем нова техника. Но поводът да се заговори за нея толкова усилено беше и безупречният вид на Кейт Мидълтън броени часове след третото раждане. Много жени мислят, че хипнобъртингът изисква принадлежност към определена вяра, предварително спазване на хранителен режим, йога и какво ли още не. Витае и митът, че раждаш под хипноза! А това съвсем не е така. Хипнобъртингът се случва в момента, в който жената успее да овладее мисълта си. При абсолютна релаксация и спокойствие! Колкото и трудно да изглежда. Много майки споделят, че благодарение на прекараните курсове, са успели да овладеят паниката, страха и притеснението от новото. Доста от техниките пренасят и в първите дни след раждането, които се оказват не по-малко стресови!

Желаещите да родят с хипнобъртинг трябва да го решат доста по-рано, за да имат достатъчно време да се подготвят. В интернет има много клипове, които успяват да „настроят“ съзнанието на майката. Специалистите съветват майките да се обърнат към екип, на който имат пълно доверие. И просто да се впуснат в приказното пътешествие, което ще ги доведе до даряването на нов живот!

Вие бихте ли опитали?

Текст: Теа Николова

Снимки: Unsplash

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Оставете слънцето да ви целуне…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ