Осмеляваме се да посегнем към бретона, защото знаем как да го поддържаме

x

Зимата е сезон, който нанася щети не само върху кожата, но и върху косата. Особено ако сме решили да следваме тенденциите и да посрещнем пролетта с бретон, а влагата е предвидила да съсипе намеренията ни. Неприятното в случая е, че ситните капчици, които се носят във въздуха, провалят усилията, коствали ни часове наред пред огледалото. Естествено, съществуват няколко начина да фиксираме бретона си така, че да устои на лошите атмосферни условия, които го правят безформен и чуплив, хаотично разпилян и сплъстен. Някои от тях гласят:Не прекалявайте с горещата вода. Това отнема на косата възможността да изгради защитен механизъм срещу замърсяването от околната среда, вследствие на което губи еластичността си. Измивайки я с врял душ, косата ни става като перушина и при първия завалял дъжд започва да стърчи на всички страни. По-добрият метод, който можем да приложим, е да я третираме с хладка вода, за да не отнемаме от естествената й влага.

Вижте още: Тенденциите в косите за 2016 или как да бъдем актуални без много усилия?Без балсам в краищата не можем да постигнем какъвто и да било ефект. И като казваме балсам, имаме предвид наистина повече. Неговата употреба води до утежняване на краищата на косата, без да отнема от влагата й, като в същото време я прави по-устойчива на дъжд, сняг и мъгла.

Употребата на стилизиращи продукти е задължителна. Ако искаме да запазим вида на косата си, която е преминала през всякакви възможни уреди, преди това е необходимо да сложим подходяща козметика, отговарящ на нейния тип. След измиване трябва да нанесем фиксиращ продукт с лека текстура, който да не нарушава вече оформената ни прическа при повишена влажност на въздуха. Ефектът има по-голяма сила, когато при сушене със сешоар обърнем главата си надолу. Освен че ще постигнем добър резултат спрямо обема, ще запазим вида й за по-дълго време.Спрейовете срещу статично електричество идват на помощ в обуздаването на косата. Тяхната роля в стилизирането на бретона е много съществена, защото предпазват и фиксират косъма. По този начин няма да се притесняваме да носим шапки, които през зимата са особено на почит.

Текст: Звезделина Георгиева

Снимки: Press

Вижте още:

НАЙ-КРАСИВИТЕ ВИЗИИ ЗА ПРОЛЕТТА И СЪВЕТИ ЗА ТЯХНОТО ПРИЛАГАНЕ

КОЙ КАЗА, ЧЕ КЪСАТА КОСА НЕ МОЖЕ ДА ИЗГЛЕЖДА СЕКСИ?

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Здравей, петък!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ