Остаряваме бавно, 2 пъти по-бавно

x

Изворът на младостта не е легенда, наука е. И това няма нищо общо с изкуствения интелект.

 „Причината за остаряването е проста. Причината за свързаните с възрастта заболявания е проста. Решението е също просто.“ (проф. Мирослав Радман)

40 години. Едно интелектуално предизвикателство.

Може ли да не остаряваме? Може ли да нямаме бръчки? Може ли да сме много по-дълго млади и здрави? Да. Да. Да!


проф.Радман и Жан-Ноел Торел, основателят на Naos


Проф. Радман с усмивка нарича себе си „лошо момче“ и обявява дръзко пред света: всичко е много просто, дори банално. Ние бихме перифразирали: парадоксално и гениално е, като самата природа. Voilà, разбирането за стареенето навлиза в нова ера – не говорим вече за геном, а за протеом. И нещата сякаш изглеждат наистина по-постижими.Всичко започва с една… снежинка.

Спомняте ли си онези макро снимки, които показват съвършенството на снежинките? А ако ви кажем, че именно там, в снежинките, е закодирана тайната на младостта? Младостта като здраве, живот, красота и като оцеляване. Младост, която не се топи.

Световноизвестният генетик, молекулярен биолог и основател на Средиземноморския институт за науки за живота – проф. Мирослав Радман, и неговото революционно откритие, плод на 40-годишни изследвания, вдъхновяват лабораториите на NAOS за нов продукт – истинска иновация от Esthederm и преобръщат парадигмата за остаряването днес, в XXI век. Изворът на младостта не е легенда, наука е.„Възможно ли е кожата ни да старее два пъти по-бавно?“ е въпросът, на който проф. Мирослав Радман отговаря с категорично „ДА“, и развълнувано разкрива истинската тайна на клетъчното дълголетие. И да, тя наистина се оказва много проста – изпреварване на събитията вместо обречена битка с последствията. Но как е стигнал до това знание?

Всичко започва с една снежинка и продължава… в кожата ни.

Проф. Радман и екипът му откриват, че в снежинките се намира бактерия, способна да оцелява при крайно екстремни условия на температура, pH, соленост или радиация.

Тази бактерия съществува в продължение на месеци, години във вакуум в стратосферата под висока радиация и в дехидратация – подобни условия силно увреждат ДНК, дори я убиват. Когато започне да вали сняг, бактерията „оживява“. Какво спасява живота в тази клинично мъртва бактерия? Протеините в нея са живи благодарение на това, че са били защитени. Нейната ДНК е напълно възстановена след тежкото увреждане.„Оцеляването на организма зависи от функцията на неговите протеини. Същото важи и за стареенето. Ако въздействаме върху измененията на протеома (съвкупността от всички телесни протеини), които са основната причина за биологичното стареене, тогава е възможно да се намесим едновременно върху всяко от неговите последствия. (проф. Мирослав Радман)

Под „последствия“ професорът има предвид не само петте признака на стареене – бръчки, загуба на блясък, загуба на плътност, загуба на стегнатост, неравномерен тен, но и свързаните с възрастта заболявания – като болест на Паркинсон, Алцхаймер и др.

Научното откритие на проф. Радман е наистина революционно, защото устойчивостта на радиация и дълголетието на клетките могат да се дължат на добрата защита на протеома. Тази ефективна защита се осъществява от уникални молекулни комплекси – антиоксидантни шаперони.Всичко започва и завършва с клетъчното дълголетие.

В основата на всички жизнени функции са протеините, затова защитата и възстановяването на протеома е ключово за клетъчното дълголетие. Стъпвайки на откритието на проф. Мирослав Радман, лабораториите на NAOS създават метод за защита на протеома от увреждане, за да удължат младостта на кожата ни на клетъчно ниво.

Това, което отличава най-новия продукт на ESTHEDERM – AGE PROTEOM™ Advanced Serum, са мощните антиоксидантни шаперонови молекули, които влизат в ролята на верен бодигард на протеома на кожата, като пресъздават нейните естествени защитни системи.

Устоявайки на UV радиация и оксидативен стрес, снежната бактерия е на практика безсмъртна. Именно тя се превръща в източник на биомолекули, които са един от най-добрите стражи срещу стареенето на клетките на кожата благодарение на високата концентрация на бактериоруберини. Те са биологични пигменти с биомиметични свойства, подпомагащи процесите в кожата и ефективно защитаващи протеома.Лабораториите на NAOS патентоват биотехнологията AGE PROTEOM™ – революция в науката за кожата. В допълнение към предпазването от увреждане от свободните радикали, AGE PROTEOM™ задейства и ускорява самовъзстановяването на ДНК.

И процесът на стареене чувствително се забавя. Остаряваме бавно, два пъти по-бавно.


Текст: Деси Найденова

Снимки: Naos/ pexels/freepik

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добавете розово в сивия ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени