Перфектният, единственият, незаменимият… негово величество фон дьо тенът!

x

Да намерим правилния фон дьо тен? Хм… мисия невъзможна, нали? Влизаме в магазина пълен с десетки видове и гледаме с онзи страховит поглед, който предвещава отново комична визия в офиса.


 

1fff

 


Истината е, че да намерим правилния фон дьо тен е като да намерим правилния мъж… знаем как трябва да изглежда, защото всички сме чували за него. Четем за него в списанията, гледаме го по телевизията, виждамe го с други жени по улицата… но така и не се случва на нас! Всеки един опит да намерим негово величество фон дьо тена е бледо копие на това, което проектираме в главата си и най-често такъв опит завършва със странни погледи, отправени към нас на улицата, снимки, които няма да бъдат публикувани в социалните мрежи и поизтънял портфейл… The End.

Но ето няколко начина, с които ние ви показваме, че историята може да има Happy End!


 

1ff

 


Преди да пристъпите отново, изпълнена с нерешителност в магазина, е нужно да си зададете няколко въпроса и да имате категоричен отговор на тях.

Какъв тип е моята кожа? – Това е главен въпрос, отговорът, на който ще ви даде значителна преднина.

Това се разбира най-лесно по няколко критерии.

Ако след баня усещате кожата си опъната и на места лющеща се, то значи е суха. Такъв вид кожа няма видими несъвършенства, но фон дьо тенът, от който има нужда, е хидратиращ. Текстурите са по-маслени или по-кремообразни. Ако във формулата са добавени блестящи частици, тенът изглежда по-жив и сияещ.

Ако пък през деня наблюдавате често лъщене, придружено от нерядка поява на пъпчици и порички, то кожата ви е мазна. В този случай ви е нужен фон дьо тен с матиращо действие, който ще предотврати лъщенето през деня. Такъв тип текстура е по-покривна от хидратиращия, тъй като се предполага, че кожата има несъвършенства, които е нужно да бъдат коригирани. Като допълнение можете да използвате и крем-пудра в участаците, които фон дьо тенът е недостатъчен. Покритието при този вид пудра е най-плътно и е идеално като коректор.

Ако описвате кожата си като леко опъната след баня в комбинация от лъщене през деня, то кожата ви е комбинирана. Такъв вид кожа има нужда от фон дьо тен на водна основа, който ще даде нужната хидратация на кожата. Характерно за този вид фон дьо тени е пудреният ефект, който ще спомогне за лекото омазняване през деня. Ако ли пък не, винаги може да добавите лека пудра в Т-зоната за матиране.

Тук е нужно да дадем и съвет и за дамите с по-чувствителна кожа. Ако кожата ви е склонна към алергии, с акне или срещате други проблеми от този тип, е най-добре да се обърнете към дерматолог. Той ще ви насочи към фон дьо тен, достъпен в аптеките и дрогериите. Критериите, по-горе също могат да бъдат използвани, но дерматологът ще ви даде насоки кои съставки е нужно да избягвате или кои ще бъдат във ваш плюс, както и марките, които ще отговорят на вашите нужди.


 

2ff

 


След като сте разбрали какъв тип кожа имате и вече можете да разграничите десетките тубички в магазина според написаното на тях, следва да разберете и начина, по който да разграничавате цветовете.

Фон дьо тените биват с жълтеникъв, розов или с неутрален оттенък. В зависимост от вашата кожа можете лесно да определите към кой клас принадлежите. Най-лесно това може да се провери по горната част на китката ви. Вгледайте се и преценете.

Ако кожата ви е златиста или жълтеникава, то такъв тон трябва да бъде и фон дьо тенът, ако пък е розова или леко синкава, то идеалният цвят за вас също е такъв.

В случаи, когато имате нежелани зачервявания по кожата, може да използвате жълтеникавия подтон, който неутрализира и е идеален дори за спукани капиляри и петна.


 

4f

 


Вече знаете нужните критерии за откриването на перфектния фон дьо тен и имате отговори на въпросите. Но, преди да влезете в магазина, е нужно да знаете как да се подготвите и за самия процес на избиране.

При избирането на фон дьо тен е добре да сте с предварително почистено лице, на което е поставено хидратиращ крем. Разбира се, няма проблем да сте гримирали очите и устните си, но пък липсата на фон дьо тен ще ви улесни.

Тестването на цвят протича по следния начин: избирате три нюанса, които смятате, че са най-близки до вашия. Нанасяте ги с точици в долната част на челюстта, тъй като този диапазон от лицето представлява цялостния нюанс на кожата ви и изчаквате няколко минути. Текстурата има нужда от малко време, за да се окисли и да се адаптира към вашата кожа. Нужно е да знаете още, че ако сте с по-комбинирана кожа, то нюанса е склонен да потъмнее. След като са минали няколко минути нюансът, който се слива най-добре с естествения ви тен и не си личи, е правилният за вас!

Текст: Гергана Димитрова

Снимки: Press

Вижте още:

NUDE ТЕНДЕНЦИИ В ГРИМА

KАК ДА СЕ ГРИМИРАМЕ, ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ МАКСИМАЛНО ЕСТЕСТВЕНО?

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Елек от BURBERRY

Елек от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Влизаме в седмицата със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени