Стряскащите и провокативни решения в грима и защо да не бързаме да ги отричаме

x

 

Anthony Vaccarello

 


 

Знаете, че много отдавна хората имат различна представа за изкуство. Това е така, горе-долу откакто изкуството е придобило най-забележителната си, според нас, черта – да няма правила в изразяването на човешките фантазии. Затова изкуство наричаме черния квадрат на бял фон на художника Казимир Малевич. Затова изкуството можем да открием в драсканиците на колегата ни, докато говори по телефона. Въпросът е дали всички го разбираме и ако не – трябва ли да го съдим?

 


 

 

Chanel

 


По сходен начин стоят и нещата в модния свят по отношение на грима и прическите. Често те свидетелстват за индивидуалността на колекцията. Още без да сме видели друго, детайлите в косата и грима ни подсказват каква ще бъде цялата концепция на дизайнера. Понякога гримьорите и коафьорите правят така, че да ни е трудно да тълкуваме всичко с лекота. И все пак – това означава, че са си свършили работата добре. 

 


 

 

Prada

 


Крайният резултат не винаги намира приложение в ежедневието. Тази година видяхме няколко подобни примера, които ни се сториха меко казано шантави и откачени. Не бива обаче просто така да заклеймяваме спластените мигли на Prada или странните коси при Alexander McQueen. Понякога дизайнерите и техните известни помощници целят да предизвикат именно провокация, така че по този начин да подсилят въздействието от видяното.

 


 

 

Givenchy

 


От Givenchy например успяха да ни накарат да се замислим за не дотам успешните козметични процедури. Моделите бяха с изсветлени вежди, а кожата им уж бе опъната – забележете  с тиксо, имитирайки някаква странна процедура за намаляване на бръчките. Понякога дори имаме нужда от подсещания дали е разумно, ефективно и наложително всичко, което правим с лицата си. 

 


 

 

Alexander McQueen

 


Работата на гримьорите е не само да създават нови трендове в макиажа и техники за неговото поставяне. Техните функции отдавна са преминали в зоната на изкуството, откъдето без граници на въображението могат да използват женските лица за своите временни и така крехки „макиажни инсталации“. Имайте предвид, че дори и когато го правим сами, гримирането си е изкуство, което се овладява с формирането на вкуса ни и овладяването на собствения ни стил в ежедневието.

 


 

 

Alexander McQueen

 


Опитайте някои от тези провокации сами у дома и забележете как се променяте с всеки странен детайл. Откривате ли нещо ново за себе си по този начин? Вярваме, че всички експерименти могат да ни помогнат да се усъвършенстваме, в това число и модните такива… така че нека не бързаме да отричаме всичко, което на пръв поглед не харесваме!

 


 

 

Lanvin

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Подходящ грим, според цвета на очите

Най-добрите прически от модните седмици досега

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:MonicaTurlui/Pexels Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от още…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ