Веждите, които винаги сме искали

x

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от street style inspiration (@streetstyleinspiration5) на


Ах, тези вежди! Толкова време, прекарано в търсене на правилната форма и поддръжка, а все не можем да постигнем желания резултат! Неслучайно ги наричат „рамката“ на лицето, тъй като поставят естествения завършек на нашата индивидуалност. Правят погледа така изразителен, стига да знаем как да ги оформим правилно.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от street style inspiration (@streetstyleinspiration5) на


Като за начало е добре да приемем факта, че не можем да се противопоставим даденостите ни от природата. Това ще рече, че трябва да следваме натуралните извивки на лицето си, а не да се опитваме да ги променяме. Единственото, което можем да направим, е да отскубнем с помощта на подходяща пинсета излишните косъмчета от долната част на веждата, като се стремим да не я почистваме отгоре, за да не нарушим визуално пропорциите й. С помощта на обикновен молив можем да определим подходящата за лицето ни дължина. Нужно е само да прокараме молива от външната част на носа по посока началото на веждата, след това процедурата се повтаря, но по края. Разчертавайки идеалния размер, прокарваме линия на средата на образувания ъгъл, за да преценим къде трябва да е извивката.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от street style inspiration (@streetstyleinspiration5) на


Разстоянието между самите вежди също има голямо значение, защото ако е неправилно разпределено, ще придаде комично излъчване на визията ни. Правилото е да се остави място колкото дължината на едното ни око. Красивите вежди са дебели и гъсти в основата си и постепенно изтъняват към края, като образуват плавна извивка. В случай, че косъмчетата са тънки и редки, добре е да ги подхранвате с бадемово масло, което стимулира растежа и им придава по-голяма плътност. А ако се нуждаете от незабавен ефект, молив или пудра за вежди биха ви свършили чудесна работа. Но бъдете умерени в употребата им. Когато прекалите с насищането на цвета, това веднага си личи и придава на лицето ви неестествен вид.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от street style inspiration (@streetstyleinspiration5) на


Веждите нямат универсална форма, която да подхожда на всяко лице. Така, както не на всяка жена й отиват тънки вежди, по същия начин не на всички стоят добре дебели вежди. Тази закономерност е зависима само и единствено от пропорциите на лицето. Формата издава много за характера на личността. Затова бъдете внимателни. Обикновено дебелите и непочистени вежди издават грубост, силна идентичност, липса на суетност и болезнена откровеност. Тези с полегата извивка са нежни, но податливи натури. Острата чупка свидетелства за коварство и темпераментност. Сами преценете към кой тип принадлежите и какво искате да внушите по начина, който извайвате веждите си.

Текст: Звезделина Георгиева

Снимки: Instagram

Вижте още:

КОД “ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ“ – ВРЕМЕ Е ДА ЗАГЪРБИМ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ

ПЕРФЕКТЕН ДНЕВЕН ГРИМ ЗА 15 МИНУТИ ОТ FULVIA FAROLFI – ГРИМЬОР НА CHANEL

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели сникърси от PRADA

Бели сникърси от PRADA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пожелаваме ви романтична неделя!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ