Защо не оставим косата да съхне без сешоар през лятото?

x

 


Едно от най-трудните неща през лятото сякаш ни се струва използването на сешоар, когато навън е около 40 градуса. Но чувстваме ли се достатъчно уверени да зарежем тази досадна процедура и поне в топлото време да излезем навън без предварителните процедури? След като от разгледахме няколко ревюта от тази и миналата година, в които моделите излизаха с мокър ефект в косата, бързаме да ви успокоим, че все пак не искаме да ви караме да излизате мокри на среща, макар в известна степен точно това да предлагат „големите“. Питаме се обаче какви са ни алтернативите.


 

 


Потърсихме малко информация и попаднахме на няколко интересни съвета от британския коафьор Джордж Нортууд пред Vogue. Относно използването на сешоар през летните месеци той отбелязва тенденцията, че много клиентки всъщност избягват дори и дългите процедури в салона по това време на годината. „Препоръчвам да се носят по-дълги коси, които да се оставят леко разрошени – ако косата ви е дълга, по-малко вероятно е да „върви“ в различни посоки, защото тя тежи, все пак“, обяснвява Нортууд. По-трудно е да поддържате без сешоар коси със средна дължина.


 

 


Разбира се, противно на всичките ни инстинкти за красота е възможно да оставим косата да изсъхне сама без никаква външна намеса. Звездният коафьор препоръчва първо да я подсушаваме с хавлиена кърпа. След това може да поставите малко стилизиращ продукт – същият, който използвате винаги. Вятърът винаги се справя отлично с непокорните коси. За това постойте на прозорец или балкон, докато чакате природата да си свърши работата с косата ви. Прегледайте някое списание или изпийте едно кафе. Нека това бъде време за вас.


 

Summer-Hair-2014

 


Много от косите са естествено начупени – малко или много. Бихте могли да засилите този ефект, като добавите стилизиращ продукт за чуплива коса, още докато е мокра. В този случай избирайте продукти, които не се нуждаят от нагряване, за да се активира функцията им. Докато косата ви съхне, може още няколко пъти да поставите продукт, там където смятате, че е нужно. Ако искате да си направите големи вълни, бихте могли, докато косата не е напълно изсъхнала, да я увиете под формата на кок и да я оставите да изсъхне така.


 

 


Макар тези процедури да продължават по-дълго от стандартното сушене при това у дома, докато вероятно сме сами, препоръчваме да ги пробвате в свободното си време. Така ще имате време да уловите тънкостите на този тип сушене и да ставате все по-добри, докато разберете как наистина да укротявате косата си. Много фактори са индивидуални и при различните типове коси ефектът е различен. Затова бъдете индивидуалисти и изпробвайте нещо ново, което може да ви хрумне на момента. Добре е обаче да оставите косите си през лятото далеч от топлите „инструменти“, за да си починете и вие, и тя.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Игра на цветове в косите на лято 2014

Конската опашка – разрошена, небрежна и за всеки случай

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BURBERRY

Палто от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Slim boyfriend jeans от GRLFRND

Slim boyfriend jeans от GRLFRND Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от VERSACE

Пуловер от VERSACE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Благодарни сме на есента за всеки ден, в който оставяме палтото у дома!

Ако сте пропуснали
Най-четени