Кловис Тетанже – за шампанското, модата и любовта

x

Champagne Taittinger не е просто приятно пенливо вино, а история, основана на много любов и всеотдайност, които се предават на всяко поколение от френската фамилия. Обърнахме се към един от нейните наследници – Кловис Тетанже, за да ни каже в какво се изразява тайната на истински качественото шампанско с добре премерен вкус и какво е неговото послание.


 


Изучавали сте история и имате богат професионален опит, но въпреки това поемате в различна посока, като се захващате с управлението на семейния бизнес. Какво ви подтикна към такава рязка промяна?

Всъщност не съм се „решил“ на тази промяна. Накратко, семейството ми изгражда една от най-големите френски компании, която е негова собственост до 2005 година (винарна, луксозни хотели, луксозни стоки), като след това я продава на американски инвестиционен фонд – Starwood Capital. През 2006 година фондът решава да продаде винарна Taittinger и след ожесточена битка дядо ми и баща ми успяват да я откупят. Тогава баща ми ми се обажда под предтекст, че не връща компанията за себе си, а за да я онаследи следващото поколение. Той твърди, че предизвикателствата са твърде големи и има нужда от моята помощ. Аз, естествено, го приех присърце.

Има ли някаква специална връзка между любовта и шампанското?

Вярвам, че единствената мисия на шампанското е да създава и стимулира любов и щастие между хората. Шампанското е любов, шампанското е щастие.

Кое различава Taittinger от всички останали марки? Кое го прави специално?

Ние вярваме в любовта! За всеки етикет гарантираме с името си и не можем да правим компромис. Душата, сърцето и умът ни са вложени във всяка бутилка. Champagne Taittinger шардоне е с много лек, елегантен и изтънчен вкус, като вярвам, че е сред най-женствените и секси напитки, които можете да опитате. Това е шампанското, което ви прави щастливи.Кои нови пазари смятате да превземете?

За сега нямаме такива намерения. Продаваме в 150 страни и целта ни е да затвърдим позициите си в тях. Мисията ни не е да стъпим на повече пазари, а да създадем приятели и ценители на шампанското по целия свят.

Смятате ли, че пазарът в България не е достатъчно добре развит?

Не, ние имаме солиден екип, работещ в България от години, и сме в топ 3 на марките в страната. Бил съм лично в София и мога да ви уверя, че сме инвестирали толкова, колкото сме предвидили. Не познавам България достатъчно, за да ви кажа какво да очаквате, но аз и Champagne Taittinger искаме да кажем „Обичам те“ на прекрасния български народ.

Имате голяма заслуга за успехите на семейния бизнес и пътуванията са станали част от вашия живот. Кое е най-трудното нещо, с което трябва да се справите когато пътувате толкова много?

Страничните ефекти от часовата разлика, дългите вечери и бръсненето всяка сутрин.

Бутилките на Champagne Taittinger са много стилни, деликатни и женствени. Можете ли да ни кажете повече за опаковката в която идва шампанското? Каква е маркетинговата стратегия?

Идеята е да направим най-доброто вино с най-елегантната и секси опаковка. Когато пиете шампанско не пиете само течността, а пиете и история символизираща лукс и стил и външния му вид трябва да показва това.Taittinger е специален вид шампанско. Компанията има впечатляваща история и харизма….  Все пак има ли нещо, което мислите, че не сте постигнали в производството на вино?

Мисля, че произвеждаме великолепно шампанско, но можем да подобрим доста неща в бъдеще. Това е въпрос на творчество, страст и глад. Винаги трябва да се стремите да се усъвършенствате, а не да лежите на стари лаври цял живот. Що се отнася до производството на вино, смея да кажа, че можем да подобрим някои детайли, но не сме далеч от върха. Една от основните трудности е, че нямате възможност за особени нововъведения на ниво продукт.

Коя е най-голямата ви гордост?

Нямам такава. Мисля, че ще бъде превзето да кажа, че се гордея с това или онова.

Възприемате ли Champagne Taittinger като модерна напитка? Какви според вас са хората, които го консумират и в каква атмосфера си представяте да се сервира?

Не смятам, че Taittinger е модерна напитка, защото модата е нещо временно. Опитвам се да изградя Taittinger, като вечна марка, последователна от гледна точка на качество и усещане. Виждам, че Taittinger се представя много добре във всички държави, защото е едновременно готин и в същото време надежден и задоволителен бранд.

Бих се радвал хората, които пият Champagne Taittinger да са забавни, изпълнени с енергия, живот, приключения и страст. Искам Тетанже да е шампанското на най-живите, елегантни и енергични хора!

Със съдействието на www.winebox.bg – официален представител на Champagne Taittinger за България.

Текст: Fashion Inside

Снимки: winebox.bg

Вижте още: 

АЛТЕРНАТИВНИ ИДЕИ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

ЗА НАС ВСЕКИ ДЕН Е СВЕТИ ВАЛЕНТИН!

 

 

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини пола от ETRO

Мини пола от ETRO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Дънки от FRAME Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Денимът – нашето (не)скрито оръжие.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ