Дизайнер призова за намаляване на звездната публиката на модните седмици

x


 


 

С наближаването на пролетно-летните дефилета в големите модни столици обикновено се заформя еуфория около това колко звезди ще присъстват на дадено ревю. Надпреварата за това кой ще седне на първия ред понякога краде от вниманието за първопричината на събитието. 

Една от най-уважаваните фигури в модна Америка – Оскар де ла Рента, официално обяви, че ще намали на половина публиката за собственото си предстоящо шоу в Ню Йорк. Според него много често се случва, така че хората, които взимат решения в модния бизнес, трябва буквално да си проправят път между звездите и фотографите, които снимат тях вместо колекциите. 

Известен е фактът, че някои дизайнери като Том Форд вече представят колекциите си пред подбрана група хора и не допускат фотографи на събитията. Опасенията са, че в епоха с безпрепятствен достъп до социалните мрежи и възможности за моментален обмен на снимки и впечатления, подходът на Форд едва ли е отговор на този проблем. 

Един основен въпрос вълнува модните диктатори в момента: Ще спре ли шоуто да бъде такова, без типичната си звездна публика или модния свят ще се разтовари от тази обсебваща вниманието част, за да се съсредоточи върху модата като изкуство?

текст: Стефи Стоева

снимка: БГНЕС

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Удобен шик избираме днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени