Аня Рубик за Vogue – модно ли е да си гола?

x

 

 

 


 

Кориците на Vogue не са типичното място, на което очакваме да видим разголено женско тяло. И все пак историята помни няколко подобни кадъра, които са спечелили симпатии или са били порицавани. Всички помним бременната Клаудия Шифър, която смая света през май 2010 година, появявайки се чисто гола и в напреднала бременност на корицата на немския брой на изданието.

 


 

 

 

 


 

 

 

 


През май 2011 година Кейт Мос бе заснета от Марио Тестино отново гола за корицата на списанието по повод 36-та годишнина от издаването му в Бразилия. Освен снимката без дрехи на корицата, тогава лицето и тялото на модела запълниха близо 60 страници от броя. Vogue доста често провокира на първо четене – чрез корицата си, а това че много хора не могат да устоят на успешната провокация, прави списанието още по-интересно за нас и доста добре бизнес позиционирано. 

 


 

 

 

 


Поредната разголена корица, която ни остави с положителни емоции, открихме на мартенския брой на списанието в Русия. На корицата е полският модел Аня Рубик  облечена в Gucci и покрита в злато, тя позира предизвикателно за сесията с име “Gleam In The Eyes”. Снимките са дело на Патрик Демаршелие, който ту оставя въображението да действа само, ту сякаш тайно наднича отвъд дрехите на модела. Голотата тук не е натрапчива, поднесена е в типичния за фотографа стил, а Аня е прекрасна на всеки кадър. 

 


 

 

 

 


Нещо обаче ни накара да се запитаме дали тази „скромна” голота не се превръща постепенно в тренд от уличната мода. Тялото на показ може да бъде превърнато в изкуство, но може ли да бъде превърнато в мода? Необходимо ли е да се прескача отвъд границите на обикновения сексапил, за да ни бъде показана определена модна концепция или не бива да пренебрегваме голотата като фактор за възприемането й? И без значение как ще отговорите на тези въпроси, Аня си остава забележителна във всичко, което прави, а уменията на Патрик Демаршелие за пореден път никой не би посмял да постави под въпрос. Коментарите оставяме на вас!

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Риана – модната муза на Америка

Един век модна фотография, един век Condè Nast

Българката, за която разбрахме от Vogue, Деница Тодорова с дебютно видео за американската модна библия

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ