Балетът на Виена с костюми на Vivienne Westwood за новогодишния концерт на Виенската филхармония

x


Обикновено дизайнерите показват новите си произведения на модния подиум, но и тази практика, както всяко модно правило, си има изключения. Следващата седмица някои от най-новите дизайни на Vivienne Westwood ще бъдат представени по един алтернативен начин.

Английската дизайнерка е създала костюмите за трупата на виенския държавен балет. Сценичното облекло ще бъде показано в сряда, когато танцьорите ще имат изпълнение по време на новогодишния концерт на Виенската филхармония. Модните визии, които ще се появят на сцената на това пословично събитие, са подбрани така, че да съвпадат с романтичните асоциации, породени от танца.

Танцьорката Kathrin Menzinger, която ще изпълни валс по време на представлението, ще носи копринена рокля, показвана до сега единствено на ревюто на колекцията Gold Label. Нейният партньор Vadim Garbuzov също ще бъде облечен в копринени панталон и елек, с каквито традицията повелява да бъде изпълняван виенския валс. Някои от станалите тоалети ще могат да се видят в краткия филм за балетните изпълнители, който също ще се излъчи по време на концерта.

Andreas Kronthaler, творчески директор при Vivienne Westwood, споделя: „Чувствам се много поласкан, че ни помолиха да създадем дизайна на костюмите за новогодишния концерт, тъй като той се е превърнал в традиция за мен. Пораснах, гледайки го всяка година и той се е превърнал в част от моите коледни спомени“.

Тоалетите на британската дизайнерка ще останат едни от най-търсените модни решения и през следващата година. Пролетната колекция вече нетърпеливо „чака“ да преминат празниците, за да се появи по магазините на марката в целия свят. А всяко действие на харизматичната им дизайнерка следим с очакваме за интересни поводи да споменаваме името ѝ.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Vivienne Westwood

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ако времето е лошо, облечете….розово.

Ако сте пропуснали
Най-четени