Биомода и облекла за цветотерапия ще видим на „ТексТейлър Експо 2018“

x


Дрехи за добро настроение, направени от здравословни платове, ще бъдат показани на изложението „ТексТейлър Експо 2018“, което ще се проведе от 8 до 10 ноември в Международен панаир Пловдив. На дефиле през втория ден ще бъдат презентирани проекти на изявени и на бъдещи дизайнери, като се акцентира на творческите експерименти и на биотенденциите в съвременния свят.

Колекцията на Мариана Атанасова включва спортно-елегантни облекла от естествени материи, които при допир с тялото оказват благотворно влияние. За усилване на ефекта са използвани похвати от цветотерапията, известна със своето антистрес въздействие. Чрез специалните цветови комбинации и липсата на изкуствени примеси дрехите се грижат и за стила, и за здравето.

Специално за изложението е подготвена колекцията „Културни пластове“ на Калина Стоянова, а посетителите ще могат да проследят творческия процес за създаване на елегантните тоалети и палта. Вдъхновение от природата, необичайни конструкции и първокласни тъкани отличават тези модели.

В колекцията „Метаморфози“ на Искра Петрова е използвана иновативна текстилна технология – рейе от текстилно фолио и фиксация с термопреса върху кадифе. Дизайнерката е спечелила отличия от световни състезания в Лос Анджелис и Пекин, а международно признатите колекции може да се видят на щанда. В тях се акцентира на индивидуалността, лукса и комфорта.

Есенно-зимна визия за съвременната градска жена предлага Христина Тонева в колекцията си „unAltred“, вдъхновена от биотенденциите в начина на живот. Дори копчетата са не от пластмаса, а от естествения кристал сапфир. Използвани са старинни техники и багрене с чай, за да се съхрани натуралността.

Старт-ъп зоната е отредена за творби на изгряващи дизайнери. Сред тях е Цветина Валентинова, която е разработила линия от връхни облекла с името „Полихроморфос”. В нея се съчетават две теми: „Биофилия“ – любов към живота и природата, стремеж към съзидание, и „Култура“. Моделите са предназначени за дами, които обичат смелите експерименти.


Дизайнер Искра Петрова

Своята креативност и нови виждания за модата ще демонстрират студенти от четири висши училища чрез реализирани творчески проекти, които ще покажат на ревюто на 9 ноември. Провокативна е и колекцията „Есен-зима 2019/2020“ на дизайнерката Пламена Динева.

Наред с експерименталната мода, ще бъдат презентирани и най-новите предложения на утвърдени български производители. Сред тях е компания, чиито модели носят много наши певици, телевизионни водещи, манекенки и други популярни личности. Под мотото „Свободен дух“ са разработени изделията на друга известна фирма, която пуска комбинации от машинно плетиво с подходящи стилни обувки, чанти и аксесоари.

Още много актрактивни решения може да се видят на щандовете на участниците и в специалното Дизайнерско пространство. Наред с видимата страна на модата, изложението ще представи машини, материали, платове, трикотаж, аксесоари и услуги, с които се реализират креативните идеи. Така „ТексТейлър Експо 2018“ обхваща всички важни аспекти на модната индустрия.

За допълнителна информация:  Валя Данкова

тел. 0885049557, имейл office@textailorexpo.com

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Винаги вярвайте, че нещо страхотно ще се случи!

Ако сте пропуснали
Най-четени