Биомода и облекла за цветотерапия ще видим на „ТексТейлър Експо 2018“

x


Дрехи за добро настроение, направени от здравословни платове, ще бъдат показани на изложението „ТексТейлър Експо 2018“, което ще се проведе от 8 до 10 ноември в Международен панаир Пловдив. На дефиле през втория ден ще бъдат презентирани проекти на изявени и на бъдещи дизайнери, като се акцентира на творческите експерименти и на биотенденциите в съвременния свят.

Колекцията на Мариана Атанасова включва спортно-елегантни облекла от естествени материи, които при допир с тялото оказват благотворно влияние. За усилване на ефекта са използвани похвати от цветотерапията, известна със своето антистрес въздействие. Чрез специалните цветови комбинации и липсата на изкуствени примеси дрехите се грижат и за стила, и за здравето.

Специално за изложението е подготвена колекцията „Културни пластове“ на Калина Стоянова, а посетителите ще могат да проследят творческия процес за създаване на елегантните тоалети и палта. Вдъхновение от природата, необичайни конструкции и първокласни тъкани отличават тези модели.

В колекцията „Метаморфози“ на Искра Петрова е използвана иновативна текстилна технология – рейе от текстилно фолио и фиксация с термопреса върху кадифе. Дизайнерката е спечелила отличия от световни състезания в Лос Анджелис и Пекин, а международно признатите колекции може да се видят на щанда. В тях се акцентира на индивидуалността, лукса и комфорта.

Есенно-зимна визия за съвременната градска жена предлага Христина Тонева в колекцията си „unAltred“, вдъхновена от биотенденциите в начина на живот. Дори копчетата са не от пластмаса, а от естествения кристал сапфир. Използвани са старинни техники и багрене с чай, за да се съхрани натуралността.

Старт-ъп зоната е отредена за творби на изгряващи дизайнери. Сред тях е Цветина Валентинова, която е разработила линия от връхни облекла с името „Полихроморфос”. В нея се съчетават две теми: „Биофилия“ – любов към живота и природата, стремеж към съзидание, и „Култура“. Моделите са предназначени за дами, които обичат смелите експерименти.


Дизайнер Искра Петрова

Своята креативност и нови виждания за модата ще демонстрират студенти от четири висши училища чрез реализирани творчески проекти, които ще покажат на ревюто на 9 ноември. Провокативна е и колекцията „Есен-зима 2019/2020“ на дизайнерката Пламена Динева.

Наред с експерименталната мода, ще бъдат презентирани и най-новите предложения на утвърдени български производители. Сред тях е компания, чиито модели носят много наши певици, телевизионни водещи, манекенки и други популярни личности. Под мотото „Свободен дух“ са разработени изделията на друга известна фирма, която пуска комбинации от машинно плетиво с подходящи стилни обувки, чанти и аксесоари.

Още много актрактивни решения може да се видят на щандовете на участниците и в специалното Дизайнерско пространство. Наред с видимата страна на модата, изложението ще представи машини, материали, платове, трикотаж, аксесоари и услуги, с които се реализират креативните идеи. Така „ТексТейлър Експо 2018“ обхваща всички важни аспекти на модната индустрия.

За допълнителна информация:  Валя Данкова

тел. 0885049557, имейл office@textailorexpo.com

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ciao, понеделник! Готови сме за модни приключния!

Ако сте пропуснали
Най-четени