Да посрещнем новото Божоле!

x


Когато говорим за вино, няма как да не си помислим за Франция, сиренето, багетите, баретите, Сена и безкрайните разходки. Добре знаем, че истинските французи не сядат на масата без чаша вино. Някак не им отива… Губи се вкусът към живота, към вълнуващите преживявания, към любовта. Добрата музика и чаша хубаво вино са основата на всичко приятно. Достоен акцент за всички дни. Без изключение. Виното отдавна се е превърнало не само в любимо питие, но и в синоним на дълги следобеди под звуците на френски шансони, елегантно безделие и любима компания. А храната, която съпътства хубавите питиета е достойна за награда. Заради своята простота, вкус и магия. Едно тънко нарязано сирене е в състояние да промени посоката на цял един живот, ако е акомпанирано от правилното вино.

Всяка година целият свят насочва поглед и сетива към т.нар. божоле. Появата му на пазара е истинско събитие за всички ценители и е не само удоволствие за пиещите, но и новина от световно значение. Това е младо вино, което се пуска за продажба само шест седмици след края на гроздобера, винаги в третия четвъртък на ноември. По цял свят този ден се е превърнал в очакван празник на божолето, с фразата, която го ознаменува „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!“Вдигаме високо чашите си за „наздраве“ с божолето на Georges Duboeuf. С какво е различно ли? С индивидуалния и артистичен подход към всяка чепка грозде. Защото онова, което най-много пасва на хубавата чаша вино, е именно изкуството. Във всичките му форми. Независимо дали говорим за литература, изобразително изкуство, музика. Вдъхновението е винаги на една крачка разстояние от бутилката божоле. Заедно с младостта и с всички надежди, които тя носи. И ако случайно имате нужда от лято, запазено в аромат, то най-лесно можете да си спомните за гроздобера, преминал под горещото лятно слънце, при температура от 32 градуса през деня и хладни нощи, именно в компанията на чаша вино. А спомените, които тя крие, са равни на историите, които обещава.

Наздраве за всичко, което предстои. Наздраве за целувките с френски отпечатък, наздраве за новото божоле на Georges Duboeuf!

Божолето „Georges Duboeuf“ може да поръчате от www.winebox.bg.Текст: Теа Николова

Снимки: www.winebox.bg

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Поиграйте със слънчевите лъчи и нюанси…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ