Discover.Vino 2024 – отвъд очакванията

x

Discover.Vino 2024 надмина всички очаквания! В петък, на 17 май, и в събота – 18 май, Sofia Event Center събра многолюдна и шарена публика с най-различна възраст и поприще, за истински пир на сетивата!Публиката на ексклузивната винена дегустация успя да опита вина от шест континента – легенди от най-великите Grands Crus Classes, Бургундия и Шампан, неочаквани и сочни открития от Новия свят, богата селекция от балкански вина, изумителни супер-италиански вина, цял бар с ниско- и безалкохолни предложения на пазара, процъфтяващите категории совиньон блан и розе, както и разбира се натурални вина с минимална намеса… Както казва клишето – „от пиле мляко“ или за всеки вкус и всеки джоб!„За мен беше рядък шанс, че успях да присъствам на невероятния майсторски клас на Castello del Terriccio, след това опитах Gaja, шампанско на Pommery, Lanson и Gosset, бургундски вина на Jadot и William Fevre – такива вина, заради които човек може да пропътува хиляди километри. И успях да пробвам на специална дегустация и вина като Margaux и Château d’Yquem… Не мога да кажа нищо, освен че това е невероятно изживяване!“, казва Андрей Русков, собственик на IT компания и ценител на виното.

„Историческа дегустация!“, споделя и Мария Чалиевa, създател на блога Fresh Cuts of Life.„Никога не сме си представяли, че може да има толкова различни вкусове и категории просеко, невероятни са!“, казват две от най-красивите млади посетителки на шоуто – Лилия и Десислава, след като показват дегустационните си бележки на забележителните Foss Marai, Villa Sandi, Spagnol и Ferro 13 The Boss пенливи изкушения. „Ние обичаме мехурчетата и натуралните вина и успяхме да намерим страхотни находки тук“, казва Лилия. „За мен рецина в амфора звучеше като дървено желязо, но е виното, с което си тръгвам от изложението“, споделя ни през смях Десислава.Ценителите на по-високия алкохол сред посетителите на изложението имаше къде да изпробва своята издръжливост и това беше специално изграденият Frapin Cognac Lounge, където освен дегустация с топ 5 на един от най-старите дестилати в Коняк, можеха да се насладят на коктейл с коняк Frapin и пура. “Обичам коняк и понеже работя зад бар, много искам колегите ми и клиентите да разберат каква великолепна напитка е това, колко много възможности предлага за смесване. Loung барът за коняк е моето място тук“, казва Тихомир Фералиев от BiraBar.

Ние можем да потвърдим всичко казано по-горе от първо лице. Опитахме различни  и впечатляващи вина, и събрахме много впечатления и нови знания. И да, очакваме следващо Di Vino събитие с нетърпение.


Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Жълти нюанси в петък.

Ако сте пропуснали
Най-четени