Експозицията SELECTED в новото пространство на ONE Gallery

x

Галерията за съвременно българско изкуство One gallery отваря вратите на новото си пространство, с изложбата SELECTED, която събира някои от най-интересните български артисти.

С творби на Богдан Александров, Венелин Шурелов, Георги Янков, Красен Троански, Rassim, Свилен Стефанов, Петър Георгиев  – Rey и Георги Ружев, собственикът и двигател на галерията – Десислава Зафирова посреща новия артистичен сезон и ви кани да застанете лице в лице със създателите на предизвикателни визуални експерименти.


Георги Янков


„Оставам вярна на убеждението , че изкуството има силата  чрез своя език да променя съзнанието на хората към усъвършенстване и израстване. Мисията на галерията е да популяризира и утвърждава онези идеи в изкуството, които са извън национални граници и групови интереси. Усилията ни ще бъдат насочени към утвърждаването на свободата в изкуството като висша ценност“, коментира създателката на One Gallery – Десислава Зафирова.

SELECTED е необикновена експозиция, с която госпожа Зафирова и екипът й с гордост представят новото изложбено пространство на улица „Дякон Игнатий“ №1 А, където се намира и офисът на Фондация Свободни съвременни изкуства.


Богдан Александров


Мястото е едно от най-емблематичните  средища на културния и политическия  живот в столицата преди Първата световна война. Днес старото кафене “ България”, което е разположено на две нива  преживява своята съвременна метаморфоза – превръща се в галерия за съвременно изкуство. Разположено на 300 квадратни места, на две нива, арт пространството ще предизвика публиката с инсталацията на Георги Янков – „Твоята публика“, вдъхновена от преживяването, наречено възприемане на хиперболизираната реалност, която виждаме през филтрите на мобилните приложения, изкуствените визии и “екстеншън модата”. Според артистът те неминуемо водят до загуба на идентичността и крехко, уязвимо самочувствие в реалния свят.

Богдан Александров пък слага акцента върху едно съновидение, където всичко е прекрасно и възможно. Картината изобразява лице на щастието в увеличена пропорция – около 3 метра и задава тихите въпроси – а нима това е достатъчно.

Пътешествието в света на SELECTED продължава с един от любимите автори на галерията – Красимир Кръстев – Rassim, който се впуска съвсем буквално по следите на изгубеното време с проекта „Изкуството ще победи“, предизвиквайки посетителите да разсъждават върху преходността на живота и красотата в ежедневните ритуали.Пак някъде там гравитира и творбата на Венелин Шурелов – „Метаморфози“, която поставя под съмнение идентичността на съвременния човек с многобройните му трансформации.

Вярна на традицията да открива интересни съвременни артисти, Десислава Зафирова представя новото и свежо попълнение в галерията – Красен Троански, който се включва в SELECTED заедно с ветерана Свилен Стефанов. Той показа за първи път пред публика новата си арт творба, в мащаб три метра, която е комбинация от живопис, скулптура и  видео и оставя въпросът отворен – до колко можем да вярваме на собствените си възприятия и може ли да приемем присъщата плавност на съществуването.

От 2 ноември можете да видити изложбата в новото пространство на ONE Gallery  на ул.Дякон Игнатий, 1А.


Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени