Фестивалът „Срещи на младото европейско кино” обявява конкурс за трейлър

x

SofiaYoungCinema_Logo_webRGB

 


Когато у нас се случва нещо с културна насоченост, обединяваме сили в това да разпространим на възможно най-много хора как и какво могат да направят, за да бъдат част от случващото се. И днес новината носи името „Срещи на младото европейско кино”. А съществената част – организаторите на фестивала търсят талантливи, млади хора, които да дадат своя принос към събитието, което ще се проведе в София през септември на датите 26.09 до 02.10.2016 година.

Фестивалът „Срещи на младото европейско кино” обявява конкурс за създаване на трейлър за своето трето издание. Десет ученика от столични гимназии ще се превърнат в режисьори на видеото, с помощта на тютори, които ще ги съпътстват и ще им помагат в кино-приключението, подкрепяйки младежкото творчество.


 

Youngcinema_trailer-01

 


За да се превърнат в съавтори на трейлъра, учениците трябва да изпратят на youngcinemasofia2016@gmail.com до 20-ти юни, направени от тях снимка или кратко видео до 1 минута, както и свои координати, с което да покажат на организаторите мотивацията си за участие и интерес към киното. Участниците трябва да бъдат на възраст между 16 и 19 години и да са свободни между 4 и 8 юли, когато в рамките на два дни ще се състоят снимките на трейлъра в София.

Трейлърът, заснет по ученическите идеи ще бъде излъчван преди всяка прожекция в рамките на фестивала. Това ще помогне на подрастващите да направят първите си стъпки в киното, а по време на самия фестивал ще имат възможността да участват в ателие, в което ще снимат свои собствени късометражни филми.

За трета поредна година фестивалът „Срещи на младото европейско кино” ще покаже на българската публика селекция от филми на млади и обещаващи европейски режисьори. Тази година инициативата отново включва специални прожекции за ученици, целящи да развиват вкуса към европейското кино сред най-младата публика. Новото в програмата е практическо ателие по кино за младежи, а първият елемент от него е заснемане на официален трейлър на фестивала.Миналогодишният трейлър за второто издание на „Срещи на младото европейско кино” бе реализиран също от млади кинeматографисти, отново избрани чрез конкурс, с подкрепата на филмово студио Ню Бояна. Стискаме палци на всички участници, който имат енергията, желанието и всичко необходимо, за да се включат в конкурса.

Повече новини за събитието може да следите ТУК.

Текст и снимки: Press

Вижте още:

ГАЛЕРИЯ А+ ПРАЗНУВА 2-РИ РОЖДЕН ДЕН С ИЗЛОЖБА ABSOLUT TRUTH НА ХРИСТО ТРЕНЕВ

ТРИ ЗАПОМНЯЩИ СЕ ФИЛМА НА СОФИЯ КОПОЛА

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Когато в неделя носим най-любимите си рокли…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ