HAM & EGGS: „Колекция Лято 2016“ ще гостува на Иван Асен 22

x

ИВАН АСЕН 22 продължава с активното представяне на съвременни български модни дизайнери, като за пролетното издание от своята едногодишна програма се спря на новата колекция на Александър Гергинов и неговия лейбъл HAM & EGGS.

Самата колекция включва освен дизайнерските облекла, допълнителни колаборации с дизайнери и производители на текстил, обувки, бижута и чанти, а модните илюстрации на Александър допълват цялостното преживяване на сетивата.Ето какво споделя самият автор за посоката на колекцията:

„Колекцията започва своята история през 2015-та година, когато се запознах с младия текстилен дизайнер Елена Якнова. Нейните десени ме впечатлиха с динамичността, ритъма, практичността и контраста си, всичко, което се съдържа и в дизайна на HAM & EGGS. В началото на 2016 Елена създаде проект за текстил, който ръчно отпечата и така замесихме идеята за колекцията.

Ако трябва да опиша колекцията с думи, то описането би било нещо подобно: Колекцията съдържа смесица от вдъхновения, включващи игривото ритмично прескачане на десените с точки, елементи от 80-те, изчистеността на 60-те и лекотата на детинското вълнение. Тези отправни точки са смесени с привичните за HAM & EGGS елементи, база от семпла конструкция в комбинация от лек, но забележителен детайл, еклектично смесване на стилове и инспирации, функционалност, удобство и рафинирано разнообразие от материи, цветове и форми. Новото предизвикателство, създаващо завършения вид на колекцията, беше направата на обувки. Оказа се, че това не е лесна задача, но все пак беше постигната.“„За да може всичко да е още по-вкусно, се се обадих на приятел. Украсата на нашите своеобразни бижута-сладкиши създаде Калина Чанкова, с която за пореден път правим общ проект.

Обикновено върху сладкишите и в частност тортите се поставя нещо кръгло, симпатично, което се превръща в своеобразен акцент. Този път помолих Весела от SheV Bags да помисли върху акцента, който тя превърна в симпатични, вкусни`чанти.”Александър Гергинов завършва Националната художествена академия в София, специалност Мода, след което, през 2005, защитава и докторската си дисертация, свързана със съвременната модна илюстрация. Паралелно с образованието си работи като дизайнер на дамска и мъжка мода за различни марки. От 2008 преподава рисуване, моден дизайн и история на костюма в Професионална гимназия по облекло в София, а от 2010 е преподавател по модна илюстрация и създаване на модно портфолио в Художествената Академия в София. През последните няколко години води лекции и уоркшопи, свързани с модна илюстрация и съвременни методи на рисуване в Германия, Литва и др. Като дизайнер работи и по собствения си моден бранд HAM & EGGS, както и участва в създаването на новата дизайнерска марка Conceptual Sporty Chic заедно с Наталия Живкова. Любовтта си към изящните и приложни изкуства представя в редица изложби и арт проекти, показани в България, Германия, Австрия, Русия, Чехия, Англия, Сърбия, Македония, Южна Африка и др.Колекцията ще гостува в шоурума от 15-ти до 30-ти април.

За да бъдата спазени всички разпоредби, посещенията стават с предварително записване на инидивидуален час за посещение на тел. 0888399506, мейл nelmit@yahoo.de и съобщения във фейсбук.

Проектът се представя с финансовото съдействие на НФК по „Едногодишна програма за подкрепа на професионални организации в областта на изкуството“.


Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черно и бяло в една класическа комбинация.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ