H&M Conscious Exclusive с нова кампания и кауза

x


Колекцията H&M Conscious Exclusive 2018 е не просто красива. Седмата подред Conscious колекция представя атрактивни дамски облекла, обувки и аксесоари, вдъхновни от дома на шведските художници от 19-ти и началото на 20-ти век Карин и Карл Ларсон. Но това не е изненада от H&M, тъй като техните модели винаги са празник за окото и добрия вкус. По-вълнуваща е именно каузата, зад която бранда стои. Новата колекция прави реверанс към Движението за изкуства и занаяти в Швеция, представяйки съвременни устойчиви материали. В дизайните са използвани рециклирани найлонови отпадъци, рециклирано сребро и ECONYL® (напълно регенерирано влакно от рибарски мрежи). Специално за моделите на H&M, нишките ECONYL® са изтъкани в прозрачна дантела до достигането на невероятна булчинска рокля, както и на мини-рокля с дълги ръкави.

Творческият консултант на H&M Ан-Софи Йохансон споделя, че иновациите, които стоят зад разработването на устойчивите материали са повече от впечатляващи. Conscious колекциите показват колко добре традиционните техники могат да вървят ръка за ръка с най-новите технологии като рециклиране на сребро и регенериране на найлонови влакна.





H&M Conscious Exclusive продължава да залага на иновациите и създаването на устойчива мода, поставяйки на картата нарастващите възможности на устойчив дизайн, който пази околната среда. Цялата колекция е завършена от прекрасна кампания, заснета от фотографа Микаел Янсон с участието на Кристи Търлингтън Бърнс, която освен наша любима моделка, е и основател на организацията за здраве на майките „Every Mother Counts“. Тя споделя, че е благодарение на H&M Conscious Exclusive е научила много както за иновациите, така и за мястото им в модата и дизайна. И то в една толкова женствена и красива колекция. Тя ще е по магазините от април. Очакваме с нетърпение!



Текст: Fashion Inside

Снимки и видео: H&M

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Усмивка дори и в по-хладните дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени