IDEA MODA – в търсене на младите дизайнери

x


Тази година Нов Български Университет,съвместно с Balkan Fashion Week организира международен конкурс за млади модни дизайнери „IDEAMODA.

Конкурсът беше обявен през месец юни 2018 г., по време на дипломните ревюта на НБУ, които бяха част от програмата на Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition. Много фирми от модния бранш, модни издания и медии станаха партньори и оказаха финансова и медийна подкрепа на  IDEAMODA.

В първото издание на конкурса взеха участие млади дизайнери, които могат да покажат вдъхновението, таланта и креативността си в съревнование със свои колеги. Студенти по мода, млади хора, изкушени от модата, които работят за собствена марка или в колаборация с други, които искат да изявят себе си, идеите и собствените си разбирания за модата по най-добрия начин, такива бяха многобройните кандидати. Конкурсът беше отворен за млади дизайнери от България, Европа и Балканите.Наградите са впечатляващи, журито е съставено от изявени модни дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи, „хора на модата“ от България и Европа. Най-добрите млади дизайнери са избрани благодарение на опита и вниманието към детайла на модните дизайнери Ейдриън Робъртс, Веселин Йорданов, Сандра Клинчева, Николай Божилов, Николай Пачев, Николай Бузов, Милко Бойаров, модния редактор Кристина Симидчийска, модния фотограф Диляна Флорентин, директорът продажби на Notos Gallery Евелин Врацидас, както и на Мария Колева, CEO на Balkan Fashion Week. Организаторите си поставят амбициозни цели – прозрачен и издържан във всяко отношение конкурс, който да се превърне в платформа за изява на младите и талантливи хора в България и Европа.

На 13 май ще се проведе финалът на това вълнуващо и атрактивно състезание, денят, в който ще бъдат излъчени  и победителите в първото издание на IDEAMODA. На голямо модно дефиле в зала „В парка“, НДК, финалистите ще покажат реализираните си колекции и ще се борят за големите награди.

Подробна информация за конкурса може да бъде намерена на сайта www.ideamoda.net, както и на фейсбук страницата.Текст и снимки: Idea Moda

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Weekend vibes: класика в райе и чаша кафе…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ