IDEA MODA – в търсене на младите дизайнери

x


Тази година Нов Български Университет,съвместно с Balkan Fashion Week организира международен конкурс за млади модни дизайнери „IDEAMODA.

Конкурсът беше обявен през месец юни 2018 г., по време на дипломните ревюта на НБУ, които бяха част от програмата на Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition. Много фирми от модния бранш, модни издания и медии станаха партньори и оказаха финансова и медийна подкрепа на  IDEAMODA.

В първото издание на конкурса взеха участие млади дизайнери, които могат да покажат вдъхновението, таланта и креативността си в съревнование със свои колеги. Студенти по мода, млади хора, изкушени от модата, които работят за собствена марка или в колаборация с други, които искат да изявят себе си, идеите и собствените си разбирания за модата по най-добрия начин, такива бяха многобройните кандидати. Конкурсът беше отворен за млади дизайнери от България, Европа и Балканите.Наградите са впечатляващи, журито е съставено от изявени модни дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи, „хора на модата“ от България и Европа. Най-добрите млади дизайнери са избрани благодарение на опита и вниманието към детайла на модните дизайнери Ейдриън Робъртс, Веселин Йорданов, Сандра Клинчева, Николай Божилов, Николай Пачев, Николай Бузов, Милко Бойаров, модния редактор Кристина Симидчийска, модния фотограф Диляна Флорентин, директорът продажби на Notos Gallery Евелин Врацидас, както и на Мария Колева, CEO на Balkan Fashion Week. Организаторите си поставят амбициозни цели – прозрачен и издържан във всяко отношение конкурс, който да се превърне в платформа за изява на младите и талантливи хора в България и Европа.

На 13 май ще се проведе финалът на това вълнуващо и атрактивно състезание, денят, в който ще бъдат излъчени  и победителите в първото издание на IDEAMODA. На голямо модно дефиле в зала „В парка“, НДК, финалистите ще покажат реализираните си колекции и ще се борят за големите награди.

Подробна информация за конкурса може да бъде намерена на сайта www.ideamoda.net, както и на фейсбук страницата.Текст и снимки: Idea Moda

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Винаги ще бъдем благодарни на Одри Хепбърн, че ни научи да вярваме в розовото!

Ако сте пропуснали
Най-четени