IDEAMODA отново търси млади таланти

x

И тази година IDEAMODA ще даде възможност на млади таланти в сферата на модния дизайн да заявят себе си, и да покажат, че и на българската модна сцена има творци, които заслужават внимание.

IDEAMODA е международен конкурс за млади модни дизайнери, организиран от Нов Български Университет (www.nbu.bg) и партньори (Концептуална дизайнерска платформа Иван Асен 22, Италианска търговска камара в България и Агенция за културен мениджмънт Студио Комплект).Конкурсът стартира през месец юни 2018 г., и до този момент има проведени три издания. Амбициозната цел на организаторите е прозрачен и модерен конкурс, който да се превърне в платформа за изява на младите и талантливи хора от България и Европа. Журито е съставено от изявени модни дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи. Много фирми от модния бранш, модни издания и медии подкрепиха първите три издания на IDEAMODA.

Право на участие в конкурса имат студенти в последната си година на обучение по мода, както и дизайнери до 35 години, които работят за собствен или друг бранд. До този момент в конкурса се включиха бивши и настоящи студенти от НБУ, НХА, ЮЗУ “Неофит Рилски”, ВСУ “Черноризец Храбър”, АМТИИ, ТУ-София, както и IED Milano, Academy of Music, Theatre and Fine arts – Moldova, Politecnico di Milano, Frederick University Nicosia – Cyprus и други.Организаторите отново са предвидили и награден фонд, който включва парична награда за започване или подпомагане на собствен бранд, обучение в магистърска програма по мода в НБУ, професионална шевна техника.

А ето кои бяха финалистите на предходните издания:

2019 – Боряна Вътова, Симеон Атанасов, Глория Димитрова

2021 – Анелия Антова, Еми Киселичка, Сандрела Канаан

2023 – Едже Дервиш, Десислава кехайова и Ивайло Владимиров, Ана Кргович (Хърватска)

Подробна информация може да бъде намерена в социалните ни мрежи:

https://www.facebook.com/IdeaModaCompetition

https://www.instagram.com/idea.moda.competition

Ако модата е вашата страст, ако виждате себе си като дизайнер, не се колебайте! А за още вдъхновение, добавяме няколко кадъра от миналогодишното издание на конкурса.

Успех!

Текст: Fashion Inside

Снимки: Милена Янкова, Стилиян Мурджев

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кожени обувки на висок ток TOM FORD

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир KHAITE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер тип поло THE ROW

Пуловер тип поло THE ROW Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчно – лежерно.

Ако сте пропуснали
Най-четени