И победителите в третото издание на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge са…

x


Tommy Hilfiger обяви компаниите Lalaland и UZURI K&Y като победители в третото издание на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge – глобална програма, отдадена на подкрепата за иновативни идеи за по-приемствена модна среда. Финалният етап от програмата се проведе виртуално, а шестимата финалисти представиха своите идеи пред журито, сред които бяха Томи Хилфигър, основателят на едноименната модна къща, и Яра Шахиди, която бе част от есенната кампания на американския ритейлър. Победителите си поделиха наградния фонд от 200 000 евро.

сТретото издание на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge се отличи от предишните, поради засиленият брой кандидатури на чернокожи, местни и цветнокожи (BIPOC) предприемачи, работещи в посока на подобрение на тяхната общност и на приемственост в модната индустрия. Също така, за първи път феновете на марката участваха в определянето на финалистите. От Tommy Hilfiger предоставиха възможност на потребителите да разгледат проектите, както и да дадат своя глас за тях, благодарение на осигурения микросайт за регистрация още в началото на самия конкурс. Освен определянето на финалистите, феновете на марката имаха и възможността да гласуват кой проект да получи допълнително финансиране на стойност 15 хил. евро и да бъде награден с отличието „Фаворит на публиката“.

„Това вдъхновяващо предизвикателство събра заедно целеустремени и усърдни хора с нови идеи за това как може да изглежда бъдещето на модната индустрия. Горд съм, че бях част от невероятният финал на третото издание и че отново дадохме шанс на иновативните гласове да представят своите решения и да преобърнат начина ни на мислене и творене“, коментира Томи Хилфигър.Победителите

 Базираната в Холандия Lalaland спечели доверието на журито, заради своята платформа, работеща с изкуствен интелект, която създава персонализирани и инклузивни модели за нуждите на онлайн търговията. Майкъл Мусанду, съосновател и главен изпълнителен директор на Lalaland, коментира, че като основно вдъхновение зад проекта стои идеята нито един потребител да не се чувства пренебрегнат, когато пазарува онлайн и да може лесно да се идентифицира с показаните модели.

Руандската компания UZURI K&Y концентрира своите усилия в производството на обувки от рециклирани автомобилни гуми, като същевременно осигурява препитание на местните младежи. Кевин Кагиримпунду, съосновател и главен изпълнителен директор на компанията заяви, че благодарение на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge той ще може да сподели мечтата на UZURI K&Y и да предостави обувки, произведени по устойчив начин, на света.

Южноафриканската Clothes to Good пък получи наградата от 15 хил. евро. Социалното дружество създава възможности за микробизнес в Южна Африка и осигурява работни места в предприятия за рециклиране на текстил за хора с увреждания. Тами Грейлинг, оперативен директор, сподели, че с признанието на публиката за положените усилия от Clothes to Good, те ще могат да продължат да създават възможности за развитие сред южноафриканските жители.

От Tommy Hilfiger хвърлят поглед и към предстоящото четвърто издание на конкурса. Процесът по приемане на кандидатурите ще започне през март месец тази година. Заинтересованите предприемачи, които биха искали да получат повече информация, могат да се запишат тук. 


Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от DOLCE & GABBANA

Миди пола от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична рокля от GAUGE81

Асиметрична рокля от GAUGE81 Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от ZIMMERMANN

Къси панталони от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини рокля от ZIMMERMANN

Мини рокля от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Роклята на цветя е най-добрата приятелка на приятелките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ