LET´S PLAY! – модни игри за напреднали

x

Обичате ли игрите? Ние, да! Игрите правят живота забавен и цветен. А когато добавим и малко модна страст, стават незабравими. Любимите ни дизайнери отИван Асен 22″ също обичат игрите. Затова и предстоящото лятно събитие на дизайнерската платформа се казва LET´S PLAY!, и е вдъхновена от класическите игри шах, карти, домино и др., като строгите черно-бели контрасти се пречупват чрез ярки цветове. Допълнително вдъхновение са филми и сериали, в които тези игри присъстват, и модата стил-иконите на съответния период, който пресъздават.


Дизайн: Георги Флоров


Let`s play…
… CHESS with „The Queen`s Gambit”!
Инспирации са строгите, леко „послушни” облекла на Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) в стила на 50те и 60те години, с ясни графични контрасти, линии, десени на (цветно) „шахматно” каре, детайли в контрастен цвят.

Let`s play…
… CARDS with „Alice in Wonderland”!
Сюрреализъм, ретро-цирк, vintage-clowns… романтични и историзирани детайли, съчетани с графични елементи (дантели/ажури, тюл, волани, плисе плюс райета, ромбове,…) са допълнителни посоки за вдъхновение.


Дизайн: nelmit – Нели Митева


Дизайнерите работят с оптически илюзии, създаващи движение, заблуждаване на окото, мимикрия, вибриращи графични десени, съчетаване на различни по вид и големина геометрични мотиви, „разпадане” на линеарност, „продължение” на графичен десен в 3-D материал.

Цветовата гама включва черно-бяла графичност плюс ярък цвят, както и цветни графики, mix & match на различни графични и флорални десени в близки пъстри цветови комбинации, пачуърк от ситни и едри карета+дюс, плисирано цветно каре…


Автор: Стиляна Джонгова


В изложбата участват дизайнерите Prototype 23, Jar & Jam, nelmit, OFF Limits, Vintage Sofia, Love Annabels by Evgeni Petkov, Георги Флоров, Динка Касабова, Инна Габровска, Диляна Иванова, Милена Начева, Славина Петрова, Радостина Клинкова, Полина Сотирова, Анелия Антова, Юлияна Янъкова.

Авторски бижута ще представят Велислава Божинова, KENNA Jewelry, Гергана Труканова, Five Seasons.


Дизайн: Jar & Jam


Конкурсът за „Нови имена” в настоящото издание спечелиха Стиляна Джонгова и Вяра Иванова.

Разработените от Стиляна Джонгова десени и модели за LET´S PLAY!  са вдъхновени от картите за игра и оп арт. Десените са представени като игра на въображението и създават илюзии. Цветовата гама е в черно-бялата графичност, съчетана с ярки цветове, които вибрират и заблуждават окото.За Стиляна, изкуството е игра, начин за опознаване на света, свобода.

За LET´S PLAY!, Вяра Иванова се спуска в естетиката от средата на миналия век, както и на Ар деко като влияние за създаването на серия бижута с нетрадиционни техники и материали като плексиглас, месинг, сглобка чрез нитове. Контрастът между черното и бялото е допълнен от месингови елементи, а формите са изцяло геометрични.


Автор: Вяра Иванова


Дизайнерската изложба „LET´S PLAY!“ се реализира с финансовото съдействие на Hационален Фонд „Култура” по програмата „Подкрепа на частни организации `20”.

Посещенията на шоурума са съобразени с противоепидемичните мерки и се осъществяват с предварително записване на инидивидуален час за посещение на тел. 0888399506, мейл nelmit@yahoo.de и съобщения във фейсбук. Подробности за събитието може да видите ТУК.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Петър Тановски
С участието на: Ирмена Чичикова
Стайлинг и сет-дизайн: Анелия Антова, асистент: Анна Рангелова
Грим: Арина Митева
Коса: Станимир Барутчиев- Миро

Интериорно оформление: Диляна Иванова
Графичен дизайн: Георги Флоров

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черен клин от SAINT LAURENT

Черен клин от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от CASTAÑER

Еспадрили от CASTAÑER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла миди пола от VALENTINO

Бяла миди пола от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от DOLCE & GABBANA

Къси дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Август, понеделник….офис…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ