„Like Ice in the Sunshine“ – лятото идва на Иван Асен 22

x

Лятото сякаш няма търпение да се появи, а с него копнежът по прохлада, свежи летни коктейли, лимонади, фрешове, сладоледи и кисело-сладко-горчиви плодове като лимон, грейпфрут, ананас, на които се наслаждаваме, облечени в искрящи „сорбе“ цветове. Доза нахална „захаросаност“ придават вдъхновения от бонбони, близалки, дъвки, а разтапящият се под лятната жега сладолед е водеща инспирация за разработката на форми и силуети, сякаш „разтичащи“ се на слънцето.Посоките за вдъхновение в тази бликаща от енергия лятна тема включват нова, нежна интерпретация на colourblocking, образуващ цветни овални, диагонални, асиметрични геометрични участъци с размити ръбове или преливания на цветове.

В по-романтичната насоченост ще видим прозрачности в нежни акварелни наслоявания, а в по-геометричната: иновативни широки раета, но и такива с размити тонове, вълнист контур, полупрозрачни и с мармориращ ефект, многоцветни в съчетание с флорални и OpArt десени.

Цветните, ярки statement бижута са създадени от микс на материали и текстури.


колие: Калина Чанкова


колие: Велислава Божинова, топ: Off Limits


В събитието участват общо 30 дизайнери. Специално създадени за темата на събитието облекла ще покажат Георги Флоров, Диляна Иванова, Ham&Eggs, nelmit, Анелия Антова, Динка Касабова, OFF Limits, Славина Петрова, Милена Начева, Lénecra, Юлияна Янъкова, KISH, Кристина Любенова, Vintage Sofia, Инна Габровска, Никол Хагедорн, Теодора Пенкова и Стиляна Джонгова. Бижута в духа на темата ще разработят Калина Чанкова, Велислава Божинова, Боряна Данкова, Kia Fil, Теодора Николова и KENNA Jewelry.


сако: nelmit


рокля: Динка Касабoва- DK


За първи път на ИВАН АСЕН 22 ще можете да видите ръчно изработените кожени чанти на Art Studio Giovanna, иновативните плисирани поли на Stylyne с авторски десен на Георги Флоров и нежните бижута на Curly Berry Art.


чанта: Art Studio Giovanna, пола: Stylyne


Конкурса за „нови имена“ – талантливи завършващи студенти по мода спечелиха Аделина Макавеева (НХА-филиал Бургас) и Амест Глнджян (АМТИИ-Пловдив).

Предстои и дизайнерски уикенд с новата колекция на любимата ни македонска дизайнерска Росица Мршич, както и специална вечер на сингапурската дизайнерка  Jeraldine Ng и нейния лейбъл HELTER.


HELTER


LIKE ICE IN THE SUNSHINE ще продължи от 6-ти до 30-ти юни и обещава да ни зареди с много слънчево настроение, както и с горещи попълнения за летния ни гардероб.

Всичко за събитието вижте ТУК.


Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Жълти нюанси в петък.

Ако сте пропуснали
Най-четени