NEWCOMERS` WEEKS – приветстваме новите таланти на Иван Асен 22

x

ИВАН АСЕН 22 стартира новия сезон с индивидуалните представяния на млади модни таланти!


RE:SEE the UN:SEEN – Еми Киселичка


Пилотното събитие от серията „NEWCOMERS` WEEKS x ИВАН АСЕН 22“ е с тема „SEE THE INVISIBLE”, обединяваща селектирани колекции на нови модни таланти от конкурса за млади дизайнери IDEA MODA: Еми Киселичка и бранда AVELIER на Виктория Добрева и Ани Йотова.

Колекцията RE:SEE the UN:SEEN на Еми Киселичка e вдъхновена от турския квартал Балат в Истанбул, символ на контраста между два различни свята:  този на сивотата и бедността, на лишенията и мизерията, на еднообразие и монотонност. И другия, на пъстрите сгради и прииждащите туристи, на желанието за живот и многообразието. Контрастът намира израз в конструкциите на дрехите и техните детайли: Цветната страна на квартала e интерпретирана в шлифери със сложна конструкция, наслояване на платки и частична деконструкция в ръкавите.
Индивидуален акцент върху дрехите придава древната турска техника за водно изкуство Ебру, при която създаденият върху водната повърхност дизайн се трансферира върху хартия или плат. Така образуваният принт представлява кръгова композиция, създадена от наслояването и разстилането на боите. RE:SEE the UN:SEEN е насочена към жената, която има позиция и затвърдено мнение, за което допринасят добре подбраните и силни цветове, съчетани с естествени материи, форми и силно изразени обеми.
Еми Киселичка е завършила бакалавърска степен в специалност „Мода” в Нов Български Университет през 2020 г. По време на обучението е взимала участие в редица изложби и майсторски класове. През май 2021 печели второ място на конкурса за млади дизайнери IDEA MODA.


AVELIER – Виктория Добрева и Ани Йотова


AVELIER е названието на едноименната колекция на нов дизайнерски бранд, основан от Виктория Добрева и Ани Йотова. Колекцията AVELIER визуализира концептуалното търсене на конструкции посредством спиралата, като форма, идея и линия на движение, чрез която се извежда обем от плоскостта. Създадените облекла съдържат интелигентни и сложни детайли и същевременно изчистени, монументални силуети, а цветовата гама залага на изтънчените нюанси на опушени пастелни тоналности.
Двете дизайнерки завършват бакалавърска степен в  специалност „Мода“ в НХА през 2018 г. Оттогава работят заедно, развивайки собствена модна марка и продължават образованието си в НБУ. Представените модели са част от магистърския им дипломен проект, с който  участват  в конкурса IDEA MODA 2021.
Повече за събитието можете да видите ТУК.

Посещенията на шоурума на ул. Иван Асен II. 22, ет.1 в София са съобразени с противоепидемичните мерки, и се осъществяват с предварително записване на инидивидуален час за посещение на тел. 0888399506, мейл nelmit@yahoo.de и съобщения във фейсбук.

NEWCOMERS` WEEKS x ИВАН АСЕН 22 се реализират с финансовото съдействие на Hационален Фонд „Култура” по програмата „Подкрепа на частни организации `20”.


Текст и снимки: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Голи рамене в горещ ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени