Очакваме Mugler x H&M през май

x

Една от най-чаканите колаборации вече се задава на хоризонта! Mugler x H&M ще бъде налична през май, и ние вече нямаме търпение!Сътрудничеството капсулира самата същност на Mugler. Модната къща винаги е била пионер, нарушаващ правилата: шампион на свободата на изразяване, силен блясък и дръзко неудържим стил. Основан от френския дизайнер Manfred Thierry Mugler през 1973 г., Mugler изпреварва темите за body positivity, gender fluidity, трансформация и увереност, които доминират в модата сега. Американският дизайнер Casey Cadwallader се присъедини към къщата през 2018 г. и я обнови, създавайки удивителна серия от разпознаваеми облекла. Историята на Mugler е изпълнена с авангардни ревюта и разчупващата границите висша мода – подход към красотата, която надхвърля очакванията, прегръщайки неземното, небинарното и технологичното.Дискусиите за това сътрудничество започват преди смъртта на Manfred Thierry Mugler през януари 2022 г. Колекцията обединява историята на къщата с нейното настояще и бъдеще, предлагайки различни класически модели на Mugler. Колекцията е динамично представяне на днешния свят на Mugler и интригуващите начини, по които Cadwallader е обновил къщата, за да я направи свежа и интригуваща за новото поколение.

Силуетът на колекцията е разпознаваемата кройка на Mugler днес – силни, големи рамене, акцент върху талията, ода за извивките и линиите на тялото, почит към увереността. И все пак, за да отбележим и визията на основателя на къщата, наред със съвременния дизайн, има серия от много специални архивни модели в ограничено издание, избрани от Cadwallader заради техния съвременен резонанс и централната роля на Mugler в славните години на къщата от 80-те и 90-те години. Всеки модел от колекцията е момент от модната история – шанс за световната общност от фенове да притежават част от наследството на марката. Въпреки че колекцията включва както мъжко, така и дамско облекло, плавният трансформиращ междуполов стил, който винаги е бил в основата на духа на Mugler, е централен.За да капсулират духа на колекцията и да отпразнуват дългогодишната връзка на Mugler с музиката, представленията, театралността и субкултурата, Mugler и H&M с гордост представят музикален видеоклип, в който участват колектив от изгряващи звезди – Amaarae, Shygirl, Eartheater и Arca. Заедно те записаха своя собствена версия на хита на Stardust от 1998 г. „Music Sounds Better With You“ в чест на колекцията. Изборът на песен намеква към чувството за общност, което определя визията на Cadwallader за Mugler днес.

Колекцията, създадена от креативния директор на Mugler – Casey Cadwallader включва дамско, мъжко облекло и аксесоари, които ще бъдат налични ексклузивно онлайн на 11 май 2023 г.


Текст и снимки: H&M

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Червени кожени сандали от ALEXANDER MCQUEEN

Червени кожени сандали от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от ZIMMERMANN

Блуза от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от OSCAR DE LA RENTA

Рокля от OSCAR DE LA RENTA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от MUGLER

Дънки от MUGLER Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Карго панталоните в един по-елегантен прочит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ