„Очите ти през върха на четката ми“

x

Преди няколко години работата ни срещна с млада, красива и талантлива архитектка – Георгия Рачева, а поводът беше линията й мъжки вратовръзки GIAR. Стори ни се предизвикателство, едно младо момиче да заявява така категорично присъствието си в мъжкия свят, чрез този абсолютен аксесоар. Тя обаче не спря до там. От няколко години, освен всичко, с което се занимава, Гeоргия и рисува, а поводът за днешната ни среща е откриването на последната й изложба “Очите ти през върха на четката ми”.

Всички картини са в стил портретна живопис, щипка абстракция, доза детайл и много цветове в акрилна техника. Планирани да бъдат 13, но художничката решава да добави още една за да изненада публиката.– Какво успя да те провокира да създадеш картините?

– Мисля, че тази изложба най-силно е повлияна от пролетта, от новия живот. Цветовете навън провокираха цветовете вътре в мен. А аз ги създадох в чувствените очи на портретите ми. Някои от тях са замислени, някои от тях са любопитни, други са влюбени или пък втренчени. Различни емоции, извиращи през очите на жени.

– Защо само женски образи си изобразила?

– Всеизвестно е, че жената е онази, която е изваяна от чувства и нежност, която не крие, а напротив – крещи от емоции. Именно заради това. Заради всичките си емоции, избирам нея за мой образ на платното. А и само влюбена жена може да изобрази любовта на женското сърце през върха на четката си.– Как успяваш да изобразиш чувствата само чрез очите?

– Така както трябва да научиш очите си да забелязват детайлите, така и пръстите започват да ги изпипват…

Позволявам си да споделя цитат на Петър Манолов, който беше адресиран към мен: “Очите ти рисуват светлина, а пръстите ти докосват чувства”.Всички картини на можете да видите във фоайето на Grand Hotel Millennium Sofia през следващите месеци. Оставете магията на очите да ви завладее.


Текст: Fashion Inside
Снимки: Радослав Делийчев

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Спортно – елегантен  старт на седмицата.

Ако сте пропуснали
Най-четени