Пластмасови дънки Levi’s

x

 


 

 

Бихте ли носили деним от пластмаса? Звучи странно, но пък не и невъзможно за ушиване, благодарение на последните реализирани идеи на известната марка Levi’s. Името на колекцията е WasteLess, с което се има предвид „да разхищаваме по-малко”, а концепцията е екологична, зелена и има за цел да популяризира ефективността на рециклирането. За производството на линията панталони и якета от деним са използвани полиестерни влакна извлечени от изхвърлени пластмасови бутилки. Компанията работи с различни общини, които са участници в програми за разделно изхвърляне на боклуци, като всъщност те снабдяват производителя с необходимите материали. 

Интересното е, че цялата колекция е напълно подходяща за ежедневна употреба, въпреки, че ако бъдат наречени „пластмасови дънки” не би прозвучало като нещо, което ще ви се иска да облечете. Истината е, че влакната от рециклирана пластмаса не надхвърлят 20% от състава на материята. Останалата част от консистенцията на платовете е от първокачествен памук, а комбинацията между двете основни съставки се усеща по човешката кожата по съвсем идентичен начин с останалите дънкови панталони, които имате в гардероба си.

За производителите на марката Levi’s, опазването на природата и насърчаването на потребителското поведение в тази насока не е нещо ново. През 2010 година, марката стартира маркетингова кампания и призова клиентите си да изпират дънковите дрехи само когато се налага, при това със студена вода, след което да ги сушат без сушилни. С това си начинание, те дори провокираха хората да се състезават в оригинални предложения за естествено сушене на дрехите на въздух. Друга инициатива, с която марката Levi’s може да се похвали е свързана с употребата на по-малки количества вода в производството на облеклата.

За създаването на въпросната WasteLess колекция, най-вероятно ще бъдат употребени три милиона и половина използвани бутилки, а за направата на един чифт – осем броя. 

текст: Стефи Стоева

снимка: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес сме слънчевото петно в градската среда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ