Познайте кой дизайнер ще създаде цяла гама лакове за нокти!

x

 

 

 


 

Дизайнът на неговите обувки накара жените по света да забравят за комфорта на краката си и да пожелаят да ги имат – всички чифтове, във всички цветове. Връщаме се в далечната 1992 година. По това време дизайнерът Кристиан Лобутен, създавайки своята едва трета колекция обувки, бил безкрайно разочарован от факта, че готовите обувки не изглеждали толкова цветни и живи, както тези от скиците – особено подметките им. Въпреки недоволството на един от своите асистенти, той посегнал към едно бурканче с цветен лак. И така се родили легендарните червени подметки.

 


 

 

 

 


 

Френското гуру на обувките продължава да експериментира с цветовете и до днес. Този път той прави първите си стъпки в света на красотата, създавайки линия лакове за нокти в любимите му нюанси. И тъй като играта с цветовете никога не е била достатъчна за Лобутен, той започва да експериментира с визията. Свидетелство за тази негова черта този път са шишенцата с безкрайно дълги дръжки и причудлива форма.

 


 

 

 

 


 

На цена от 50 долара бройката, лаковете преди броени часове бяха пуснати в продажба първо в САЩ – разбира се, не къде да е, а на осмия етаж в пословичния магазин Saks Fifth Avenue в Ню Йорк и след това в останалите 15 магазина на марката в страната.

 


 

 

 


 

Интересна подробност е, че Saks Fifth Avenue ще отдели цели пет витрини, в които ще разположат макети на фантастични градове, кръстени със закачливите имена Loubiville, а архитектурните им форми ще наподобяват продуктите от гамата за нокти. В останалите магазини, които ще са дистрибутори на лаковете, те ще започнат да се продават на 6 август. Има и една уловка – в магазините в момента е пуснат в продажба единствено червеният цвят от цялата серия. Останалите 30 нюанса излизат в края на август.

 


 

 

 

 


 

Все още горещите продукти с името на дизайнера са резултат от партньорство с компанията за козметика, базирана в Ню Йорк Batallure Beauty. „Ако ще правя красота, трябва да го правя по моя начин, а аз съм човек, който обича предметите“, споделя дизайнерът по повод изненадата с неговия подпис.

 


 

 

 

 


 

Феноменът Лобутен произвежда около един милион чифта обувки всяка година и понастоящем продължава своята офанзива на световния пазар с откриване на нови магазини. В момента марката разполага с 63 моно-бранд магазини и 29 павилиона в големи молове – всички до един под директното ръководство на фирмата майка. Без намерение за нито един франчайз, Лобутен възнамерява да отвори още поне 15 магазина на марката в следващата една година. Мъжката линия на марката, от своя страна, набра голяма скорост в продажбите. Едва три години след старта на производството на обувки за мъже, в момента се произвеждат пълни колекции напълно успешно.

 


 

 

 

 


 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Обувките на Louboutin в Страната на изкуството

Колко чифта от тези са достатъчни на една жена?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ