Речта на Ема Уотсън, която разтърси целия свят

x

 


Този уикенд Ема Уотсън, позната ни най-добре като Хърмаяни от поредицата за Хари Потър, изнесе трогателна реч пред множество членове на ООН. Като посланик на добра воля на ООН, Уотсън представи нова кампания с името HeForShe, целяща да привлече вниманието на мъжете към прекратяването на насилието върху жените по света.

„Колкото повече говоря за феминизма, толкова повече осъзнавам, че борбата за правата на жените често е приемана като мъжемразене. Ако има едно нещо, което знам със сигурност, то е, че това трябва да спре. Всъщност по определение думата „феминизъм“ трябва да представлява равни права и възможности между мъжете и жените. Това е теория за политическо, икономическо и социално равенство между половете“, казва Уотсън в речта си и продължава с посланието. Другата точка, на която тя се оповава, гласи, че патриархатът може да бъде пагубен и за мъжете:

„Виждала съм мъже, които страдат от психически заболявания и не търсят помощ, защото това ще ги накара да изглеждат по-малко „мачо“. Всъщност във Великобритания най-голям процент от мъжете между 20 и 24 години умират от самоубийство. Виждала съм мъже, които са крехки и несигурни, защото не знаят в какво точно се състои мъжкият успех. Мъжете също страдат от неравнопоставянето между половете.

И мъжете, и жените трябва да имат правото да бъдат чувствителни. И мъжете, и жените трябва да имат правото да се чувстват силни. Време е да започнем да разглеждаме пола като един спектър, а не като две противоположности на един идеал. Ако спрем да се определяме един друг според това, което не сме, а започнем да се определяме според това, което сме, ще се чувстваме много по-свободни. Това е и основната идея на HeForShe – свободата“.Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Дженифър Лорънс е невероятна в новата реклама на Miss Dior

Стъпка по стъпка: Завръщането на Джон Галиано

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:MonicaTurlui/Pexels Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от още…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ