Снимка на деня: Голата Наоми, покрита с метални шипове

x

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от alexanderwang (@alexanderwangny)


Впечатли ни силно тази визия, а идеята зад нея не е просто модна самоцел и пореден опит за привличане на внимание чрез шок. Послание е.

Новата колекция Resort 2024 на Alexander Wang е определена от самия дизайнер като катарзис и поход към едно „носталгично бъдеще“. Жената, която може да я оцени и да се идентифицира с нея, е „уверена, емблематична и силна“. Като Наоми.

„Майка ми и баба ми ме научиха, че даването на нещо по-малко от 110% просто не е опция и че когато животът те събори, се изправяш и продължаваш да се движиш!“, казва супермоделът.

Александър Уонг среща за първи път Наоми Кембъл преди години, когато е още тийнейджър и никой не знае името му. Натъква се случайно на нея в универсален магазин в Сан Франциско.

„Видях я и почувствах страхопочитание – да срещна някого като Наоми Кембъл, емблематичен супермодел, който разруши толкова много граници. Спомням си всичко толкова добре – мисля, че дори ѝ поисках автограф.“


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dr .🧿Naomi Campbell (@naomi)


„Наоми е върховната жена с алфа сила – на друго ниво. Тя притежава този невероятен динамичен дух, който постоянно се развива, и е винаги готова за следващото нещо, тя наистина е въплъщение на жената Alexander Wang. Винаги съм искал да работя с нея и тази колекция ми се стори като точното време. Тя е такъв хамелеон в тези моменти на метаморфоза, докато същевременно продължава да е Наоми.“

Наоми Кембъл е лице на колекцията на дизайнера за 2024 г., двамата работят заедно за първи път. Кампанията е заснета от легендарния фотограф Джейми Морган. През 1989 г. Морган снима 14-годишната Наоми за списание „The Face“. Това сътрудничество е ключов момент в кариерата на Кембъл, защото още тогава затвърждава статута ѝ на един от най-емблематичните супермодели в света.

„Джейми все още има същата енергия и устрем, а неговият артистичен поглед все още е на преден план. Повторната среща с него на снимачната площадка на Александър Уонг беше истинско завръщане у дома“, споделя Наоми Кембъл.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dr .🧿Naomi Campbell (@naomi)


Вдъхновението за колекцията и кампанията разбрахме вече откъде е почерпено. А какво все пак е посланието зад металните шипове на Alexander Wang по кожата на Наоми? Отговаря самият Уонг.

Металните шипове действат като бронирана втора кожа, проява на мощ и сила – …придаване на остри ръбове на женствеността.“

Допада ли ви? На нас – да!


Източник: CR Fashion Book

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добавете розово в сивия ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени