Снимка на деня: Голата Наоми, покрита с метални шипове

x

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от alexanderwang (@alexanderwangny)


Впечатли ни силно тази визия, а идеята зад нея не е просто модна самоцел и пореден опит за привличане на внимание чрез шок. Послание е.

Новата колекция Resort 2024 на Alexander Wang е определена от самия дизайнер като катарзис и поход към едно „носталгично бъдеще“. Жената, която може да я оцени и да се идентифицира с нея, е „уверена, емблематична и силна“. Като Наоми.

„Майка ми и баба ми ме научиха, че даването на нещо по-малко от 110% просто не е опция и че когато животът те събори, се изправяш и продължаваш да се движиш!“, казва супермоделът.

Александър Уонг среща за първи път Наоми Кембъл преди години, когато е още тийнейджър и никой не знае името му. Натъква се случайно на нея в универсален магазин в Сан Франциско.

„Видях я и почувствах страхопочитание – да срещна някого като Наоми Кембъл, емблематичен супермодел, който разруши толкова много граници. Спомням си всичко толкова добре – мисля, че дори ѝ поисках автограф.“


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dr .🧿Naomi Campbell (@naomi)


„Наоми е върховната жена с алфа сила – на друго ниво. Тя притежава този невероятен динамичен дух, който постоянно се развива, и е винаги готова за следващото нещо, тя наистина е въплъщение на жената Alexander Wang. Винаги съм искал да работя с нея и тази колекция ми се стори като точното време. Тя е такъв хамелеон в тези моменти на метаморфоза, докато същевременно продължава да е Наоми.“

Наоми Кембъл е лице на колекцията на дизайнера за 2024 г., двамата работят заедно за първи път. Кампанията е заснета от легендарния фотограф Джейми Морган. През 1989 г. Морган снима 14-годишната Наоми за списание „The Face“. Това сътрудничество е ключов момент в кариерата на Кембъл, защото още тогава затвърждава статута ѝ на един от най-емблематичните супермодели в света.

„Джейми все още има същата енергия и устрем, а неговият артистичен поглед все още е на преден план. Повторната среща с него на снимачната площадка на Александър Уонг беше истинско завръщане у дома“, споделя Наоми Кембъл.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dr .🧿Naomi Campbell (@naomi)


Вдъхновението за колекцията и кампанията разбрахме вече откъде е почерпено. А какво все пак е посланието зад металните шипове на Alexander Wang по кожата на Наоми? Отговаря самият Уонг.

Металните шипове действат като бронирана втора кожа, проява на мощ и сила – …придаване на остри ръбове на женствеността.“

Допада ли ви? На нас – да!


Източник: CR Fashion Book

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Облечете зимата в елегантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени