„Световни модни икони” – новата книга за мода, която вече си купихме

x

 

 

 


 

Чувствителни сме на тема мода и качествени четива. Когато разберем, че тези две неща, ще се съберат на едно и също място, ние просто се озоваваме на това място и си взимаме по нещо за себе си. Премиерата на новата книга на проф. Любомир Стойков „Световни модни икони” ни събра едновременно с любимата ни тематика, с известни български дизайнери, с преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и отбрани гости. Събитието се състоя на 27 май, а ние имахме честта да се сдобием с четивото първи, както и да получим автограф от автора на книгата.

 


 

 

Фото: Хайлайф

 


 

„Световни модни икони” е заглавие, което би изкушило всеки с изявени интереси в сферата на модата. За своята нова книга проф. Любомир Стойков разказва: „Новата ми книга „Световни модни икони” – вярвам в това – е още един шанс да погледнем към изумителното естетическо и поведенческо наследство на някои от най-значимите личности в човешката история. Тя е и апел да не се омаловажава ролята на модата, стила и облеклото за смисления и качествен начин на живеене. Защото, както твърди Оскар Уайлд, само повърхностните хора не съдят по външността.”

 


 

 

Фото: Антон Марков

 


 

Идеята за проучване на световните модни икони хрумва на автора преди дванадесет години. В началото е неговото любопитство към „звездната технология”, към начините, чрез които се създават знаменитостите и влиятелните хора. По-късно той забелязва логичната връзка между техния вкус и маниери на обличане, от една страна и сериозното място, което те заемат в социалния, културния и политическия живот, от друга. В книгата е отделено подобаващо внимание на техниките и триковете им за красота и елегантност. Механизите за създаване на звездите и популярните личности обаче съвсем не остават в миналото, а с още по-голяма мощ действат и в наше време.

 


 

 

Фото: Антон Марков

 


 

Специални гости на ревю-спектакъла по време на премиерата на книгата бяха дизайнерите – носители на „Златна игла” на Академията за мода – Николай Божилов, Антония Йорданова, Мариела Гемишева, Евгения Живкова, Жана Жекова, Албена Александрова и София Борисова. Избрани модели от свои колекции показаха модни къщи „Тонена” и „Агресор”, Стоян Радичев, KWIAT, както и студенти по мода на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия.

 


 

 

Фото: Антон Марков

 


 

Водеща на събитието бе чаровната актриса Елен Колева.

 


 

 

Фото: Хайлайф

 


 

 

Фото: Хайлайф

 


 

Текст: Стефи Стоева/Press

Снимки: Press

Вижте още:

Пътуване назад във времето. Добре дошли в България!

„Един френски роман” от Фредерик Бегбеде

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Влизаме в новата седмица, така!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ