„Световни модни икони” – новата книга за мода, която вече си купихме

x

 

 

 


 

Чувствителни сме на тема мода и качествени четива. Когато разберем, че тези две неща, ще се съберат на едно и също място, ние просто се озоваваме на това място и си взимаме по нещо за себе си. Премиерата на новата книга на проф. Любомир Стойков „Световни модни икони” ни събра едновременно с любимата ни тематика, с известни български дизайнери, с преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и отбрани гости. Събитието се състоя на 27 май, а ние имахме честта да се сдобием с четивото първи, както и да получим автограф от автора на книгата.

 


 

 

Фото: Хайлайф

 


 

„Световни модни икони” е заглавие, което би изкушило всеки с изявени интереси в сферата на модата. За своята нова книга проф. Любомир Стойков разказва: „Новата ми книга „Световни модни икони” – вярвам в това – е още един шанс да погледнем към изумителното естетическо и поведенческо наследство на някои от най-значимите личности в човешката история. Тя е и апел да не се омаловажава ролята на модата, стила и облеклото за смисления и качествен начин на живеене. Защото, както твърди Оскар Уайлд, само повърхностните хора не съдят по външността.”

 


 

 

Фото: Антон Марков

 


 

Идеята за проучване на световните модни икони хрумва на автора преди дванадесет години. В началото е неговото любопитство към „звездната технология”, към начините, чрез които се създават знаменитостите и влиятелните хора. По-късно той забелязва логичната връзка между техния вкус и маниери на обличане, от една страна и сериозното място, което те заемат в социалния, културния и политическия живот, от друга. В книгата е отделено подобаващо внимание на техниките и триковете им за красота и елегантност. Механизите за създаване на звездите и популярните личности обаче съвсем не остават в миналото, а с още по-голяма мощ действат и в наше време.

 


 

 

Фото: Антон Марков

 


 

Специални гости на ревю-спектакъла по време на премиерата на книгата бяха дизайнерите – носители на „Златна игла” на Академията за мода – Николай Божилов, Антония Йорданова, Мариела Гемишева, Евгения Живкова, Жана Жекова, Албена Александрова и София Борисова. Избрани модели от свои колекции показаха модни къщи „Тонена” и „Агресор”, Стоян Радичев, KWIAT, както и студенти по мода на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия.

 


 

 

Фото: Антон Марков

 


 

Водеща на събитието бе чаровната актриса Елен Колева.

 


 

 

Фото: Хайлайф

 


 

 

Фото: Хайлайф

 


 

Текст: Стефи Стоева/Press

Снимки: Press

Вижте още:

Пътуване назад във времето. Добре дошли в България!

„Един френски роман” от Фредерик Бегбеде

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженият тренч  – незаменима класика.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ