Том Форд ще бъде милиардер

x

 

 

 


 

Том Форд издаде тайна зад успеха на името си в модния свят като разказа, че е благодарен на всички моментни неуспехи и провали, благодарение на които той „вирее” и успехът му процъфтява. Според него, ако модната империя продължава да изпълнява заложените цели в бизнес плана си, се очаква приходите на компанията да достигнат един милиард долара годишно. Този факт подрежда Том Форд в редиците на не многото милиардери в модния свят. 

Форд уточнява, че изчисленията се базират на продажбите на дребно, реализирани от цялата продуктова гама на пазара, която носи неговото име – козметика, парфюмерия, очила, дрехи, мъжки и дамски аксесоари. 

Светът си спомня един изключително знаков момент в историята на дизайнера от недалечната 2010 година. Тогава Том Форд продаде на търг едно от най ценните си притежания – автопортрет на Анди Уорхол, който художникът е създал година преди смъртта си, през 1986 година. Очакванията на Форд, който е колекционер на произведения на съвременното изкуство, са били наддаванията да достигнат 15 милиона долара. Картината обаче се продава за пословичните 32,6 милиона долара. Печалбата Том Форд вложи в развитието на собствената си марка, което оказва се, не е било грешна стъпка за упорития американец.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Press 

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Модата е общуване със сигурност и е отражение на обществото.

Ако сте пропуснали
Най-четени