Том Форд ще бъде милиардер

x

 

 

 


 

Том Форд издаде тайна зад успеха на името си в модния свят като разказа, че е благодарен на всички моментни неуспехи и провали, благодарение на които той „вирее” и успехът му процъфтява. Според него, ако модната империя продължава да изпълнява заложените цели в бизнес плана си, се очаква приходите на компанията да достигнат един милиард долара годишно. Този факт подрежда Том Форд в редиците на не многото милиардери в модния свят. 

Форд уточнява, че изчисленията се базират на продажбите на дребно, реализирани от цялата продуктова гама на пазара, която носи неговото име – козметика, парфюмерия, очила, дрехи, мъжки и дамски аксесоари. 

Светът си спомня един изключително знаков момент в историята на дизайнера от недалечната 2010 година. Тогава Том Форд продаде на търг едно от най ценните си притежания – автопортрет на Анди Уорхол, който художникът е създал година преди смъртта си, през 1986 година. Очакванията на Форд, който е колекционер на произведения на съвременното изкуство, са били наддаванията да достигнат 15 милиона долара. Картината обаче се продава за пословичните 32,6 милиона долара. Печалбата Том Форд вложи в развитието на собствената си марка, което оказва се, не е било грешна стъпка за упорития американец.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Press 

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ciao, понеделник! Готови сме за модни приключния!

Ако сте пропуснали
Най-четени