Underwater mood – подводният свят на Иван Асен22

x

Олющената красота на пристанищата, тюркоазената дълбочина на океана. Екзотиката на подводния свят и неговите обитатели. Силуети на потънали кораби и заровени в дълбокото истории. Следи от времето и рисувани от природата картини от драскотини. Носталгия по пътуване и завръщане. Ритъм на вълни. Подводни бийтове. Пулсираща енергия на живот в дълбокото. Потопи се. Отплавай. Плувай. Акостирай.


скица: Даяна Ангелова


Новото лятно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22 ще ни отвлече от 8 до 30 юни на морска разходка с лодка и потопи в дълбините на екзотичния подводен свят, а дизайнерите ще ни облекат в свежи моряшки раета или органични триизмерни повърхности и форми, сякаш изплували от дъното на океана.

За предстоящото лятно събитие, дизайнерите от екипа на ИВАН АСЕН 22 Prototype 23, MINTY, Ham & Eggs, YOD by Яна Дворецка, Георги Флоров, nelmit, Росица Мршич, Roses of the Queen’s Dog, Jar & Jam, Динка Касабова, Диляна Иванова, GIZDA by Катя Лозанова, Радостина Клинкова, Славина, Петрова, Милена Начева, Теодора Шуманова, Мая Матева, Ива Григорова, Мая Каранешева, бижутерите Виктор Павлов и Калина Филчева и дебютиращите в дизайнерския шоурум нови имена PLIK, Емилия Емилева и Даяна Ангелова ще създадат модели и аксесоари, които са или със строга маритимна графичност в класическото „крайбрежно” съчетание от свежите, чисти цветове бяло, синьо и червено, или пък потопени в дълбоките тюркоазени акварелни нюанси на подводния свят.


снимка: Нели Митева


Акценти при използваните структури, повърхности и десени в моделите са цветни, контрастни съчетания от раета, които ще бъдат конструктивистични, прекъснати, образуващи собствени графики, с добавени фигуративни или геометрични форми. Триизмерни повърхности, ще бъдат създадени чрез двуцветни или многоцветни плисета, фризета, а по ръбовете или от вътрешната част на плисето ще са видими цветни линии. Ще се играе с плисета, хоризонтално или диагонално пресечени с контрастен цвят, както и със съчетанието на гладки раирани повърхности с триизмерни. Геометричните принтове върху гладки или плисирани материи създават разчупена графична визия.


Колие: Емилия Емилева


Силуетите, формите и материалите напомнят на потънали скелета на кораби, а изящната структура и прозрачност на медузи вдъхновяват нагънати като оригами форми. Бижутата и аксесоарите са от смолести или гумирани материали, винил, силикон. Двулицеви кожи образуват двуцветни триизмерни повърности чрез прорези, промъквания, нагъвания. Материалите са характерни с пенести структури като на разбити вълни.

Леките платове съдържат вискозени, копринени и полиестерни нишки, раета в преливащи цветове, иризиращи и омбрé-ефекти, тактилни люспести повърхности.

През времетраенето на събитието от събота, 17.06. ще се проведе специалният дизайнерски уикенд „Впечатления от едно пътуване”, в рамките на който дизайнерите Нели Митева и Александър Гергинов ще покажат съвместната си капсулна колекция, вдъхновена от Южна Африка.

От вторник, 20.06. пък предстои представянето на новия лейбъл бански къстюми „Sun Diva swimwear“.


снимка: Нели Митева


Интериорно оформление: Диляна Иванова

Графичен дизайн: Боряна Чернева

Партньор на събитието е ESTHEDERM – френска дермокозметична марка с 40 годишна история и същевременно визионерна концепция.

Откриване: четвъртък, 8.06.2017 от 19:00 ч. с котейли от ABSOLUT.

Събитието ще продължи до 30.06.2017г.

Работно време: понеделник-петък 16:00 – 20:00 ч.
събота: 14:00 – 20:00 ч.

Адрес: София, ул. Иван Асен II. 22, етаж 1

Текст и снимки : Иван Асен 22

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къси панталони от BALENCIAGA

Къси панталони от BALENCIAGA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Сако от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от SAINT LAURENT

Дамска чанта от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла рокля от MATICEVSKI

Бяла рокля от MATICEVSKI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Овърсайз визия за всеки ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ