Вивиан Уестууд подстрига косата си заради еко кауза, отхвърляйки модата в името на планетата

x

 

 

 


 

Когато преди няколко дни Вивиан Уестууд излезе на подиума след края на последното си ревю, за да поздрави гостите, никой не забеляза нищо различно в нея. Всички гледаха моделите, а дизайнерката бе в тоалет с индиански мотиви. На главата си носеше украшение с пера и не ни направи впечатление, че червената коса, с която е така прочута тя, липсва.

 


 

 

 

 


Но когато 72-годишната дизайнерка се присъедини към един протест миналия ден, се оказа, че тя е подстригала косата си и не е оставила дори и следа от предишната й визия. И докато за някои това изглежда непристойно и немодно, за нас си остава акт, на който да се възхитим. А ние отдавна знаем, че дизайнерката не прави нищо случайно. В нейните провокации винаги е имало смисъл и някаква конкретна цел.

Говорител на дизайнерката обяви, че това решение е в подкрепа на пробуждането относно промените в климата, на които трябва да обърнем не по-малко внимание. Освен това „тя е горда със своята възраст и не я е страх да се показва публично”, допълниха от екипа й.

Миналия месец дизайнерката обяви, че няма намерение да разширява бизнеса си, а възнамерява да се съсредоточи върху каузите, свързани с екологията и по конкретно тази на Greenpeace, насочена към опазването на Арктика. По този повод тя и още няколко известни личности подкрепиха каузата, за която ви разказахме още преди време тук

Въпреки че Вивиан разработва няколко линии дрехи едновременно Anglomania, Red Label, Gold Label и сватбени рокли – тя упорито насърчава хората да купуват едно нещо, което наистина им трябва, вместо шест непотребни. "Не продължавайте да купувате заради самото купуване. Мисля, че хората трябва да инвестират в света. Не инвестирайте в модата, а инвестирайте в света.“ И смятаме, че няма нужда дори да коментираме, защо тези думи от нейната уста ни се сториха наистина велики.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Мъже с токчета: „Извърви километър в нейните обувки”

Мемоарите на Вивиан Уестууд

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Къде са ви усмивките…?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ