Вивиан Уестууд подстрига косата си заради еко кауза, отхвърляйки модата в името на планетата

x

 

 

 


 

Когато преди няколко дни Вивиан Уестууд излезе на подиума след края на последното си ревю, за да поздрави гостите, никой не забеляза нищо различно в нея. Всички гледаха моделите, а дизайнерката бе в тоалет с индиански мотиви. На главата си носеше украшение с пера и не ни направи впечатление, че червената коса, с която е така прочута тя, липсва.

 


 

 

 

 


Но когато 72-годишната дизайнерка се присъедини към един протест миналия ден, се оказа, че тя е подстригала косата си и не е оставила дори и следа от предишната й визия. И докато за някои това изглежда непристойно и немодно, за нас си остава акт, на който да се възхитим. А ние отдавна знаем, че дизайнерката не прави нищо случайно. В нейните провокации винаги е имало смисъл и някаква конкретна цел.

Говорител на дизайнерката обяви, че това решение е в подкрепа на пробуждането относно промените в климата, на които трябва да обърнем не по-малко внимание. Освен това „тя е горда със своята възраст и не я е страх да се показва публично”, допълниха от екипа й.

Миналия месец дизайнерката обяви, че няма намерение да разширява бизнеса си, а възнамерява да се съсредоточи върху каузите, свързани с екологията и по конкретно тази на Greenpeace, насочена към опазването на Арктика. По този повод тя и още няколко известни личности подкрепиха каузата, за която ви разказахме още преди време тук

Въпреки че Вивиан разработва няколко линии дрехи едновременно Anglomania, Red Label, Gold Label и сватбени рокли – тя упорито насърчава хората да купуват едно нещо, което наистина им трябва, вместо шест непотребни. "Не продължавайте да купувате заради самото купуване. Мисля, че хората трябва да инвестират в света. Не инвестирайте в модата, а инвестирайте в света.“ И смятаме, че няма нужда дори да коментираме, защо тези думи от нейната уста ни се сториха наистина велики.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Мъже с токчета: „Извърви километър в нейните обувки”

Мемоарите на Вивиан Уестууд

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес сме слънчевото петно в градската среда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ