„Виж, моя ангел”

x

 

 

 


 

Арт-къща „Куклите” е мини-музей, който се намира в сърцето на стара София. Негов дом е 100-годишна къща, която е истински паметник на културата. Там, в 7 зали, са разположени различни по тематика кукли: музейни, авторски, колекционерски, детски, проложни, за игра. И всяка от тях има своя история.

 


 

 

 

 


 

„Виж, моя ангел” е детски конкурс за кукли ангели, организиран от арт-къща „Куклите”. Идеята на темата е да опознае представата на децата за приказните същества, които са едни от най-популярните символи на Коледа и Нова година. Учениците, които могат да се включат, трябва да бъдат на възраст между 7 и 18 години.

 


 

 

 

 


 

Куклите ангели могат да бъдат изработени от всевъзможни материали – плат, хартия, тел, тюл, декорации – до където стига въображението на младите творци. Всяка от тях трябва да носи следната информация: трите имена на ученика, училище, клас, художествен ръководител, телефон за връзка. Крайният срок за участие е 15 декември 2013 година, а адресът е град София, ул. „Цар Самуил” 34, ет.1-2.

 


 

 

 

 


 

Резултатите от конкурса: три първи, три втори и три трети награди, както и поощрителните отличия, ще бъдат връчени от вицепрезидента на България Маргарита Попова на 19 декември 2013 година. Всички кукли ще бъдат подредени в специална изложба в арт-къща „Куклите”.

 


 

 

 

 


 

Работата с деца е приоритет на артистите от „куклената” къща. Чрез изложбите на кукли те разказват на малчуганитепо близък до тях начин историята на костюмите, традициите и обичаите на народите. Тази година поставят началото на постоянна експозиция с български фолклорни кукли, събирани от 1960 до 2012 година  – колекция с етнографска стойност. Те показват българската традиция „кукларство”, разкриват красотата на българския фолклор и са особено подходящи за ученици и чужденци. През 2013-2014 г. арт-къща „Куклите” представя проекта си „Българският фолклор”, който включва над 500 кукли, кукерски маски, картини, гоблени.  

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

Текст: Станислава Добрева

Снимки: Арт-къща „Куклите”

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Роклята – универсално оръжие и за офис, и за почивка.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ