Безплътните произведения на Стефан Ролан

x

 


Да уловим празничния дух с думи, да се опитаме да го преразкажем през очите на модата и да ви го подарим е наш приоритет през декември. Оставаме на приказна вълна и тема висша мода със Стефан Ролан и колекцията му за сезона. Дизайнерът се спира на три интегрални компонента в гениалния си усет за естетика – изкуство, движение на платовете и пригодност за носене. Известен с употребата на модерното изкуство като вдъхновение, Ролан използва ултра модерни техники за украса и декорация на дрехите. За да получат необходимия висш завършек, облеклата биват докосвани с професионален ръчен труд, което се забелязва дори и на снимки. 

 


 


Произведенията му хранят ненаситните ни модни очи и са свидетелство за това как дизайнерът е дал воля на страстта си към вдъхване на живот в материите. Атракциите по тоалетите му тази година са лъскавите колани, оперението и орнаментите. Основен градивен елемент е шифонът. Безплътен, сякаш течен, разлят във въздуха и по женствените форми на моделите. Навява ни асоциации за престиж, лукс и качество, които са трите стълба около които се разпростират висшата мода и нашите разбирания за празнично облекло.

 


 


Посланието закодирано във всички тоалети на Стефан Ролан е необходимостта да се опазят и съхранят женските форми като символ на изяществото и грацията. Цветовете, чрез които е пресъздал концепцията си са кафяво, черно, слонова кост и винено червено. 

Още от колекцията може да видите тук!

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Рокля от ZIMMERMANN

Рокля от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Палто от GIULIVA HERITAGE

Палто от GIULIVA HERITAGE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Обувки от AQUAZZURA

Обувки от AQUAZZURA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от JIMMY CHOO

Чанта от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделя с френски привкус.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ